Skocz do zawartości
cichy86

Nieszczesne Połączenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pisze w sprawie która mnie zdenerwowała/zdziwiła/zawiodła.

Zamówiłem płyte główna ze sklepu www.arest.pl płyta to Asrock model ASROCK K8NF4G do tego dołozylem procka sempron 2600+ 64bit. Całosc niby OK na pudełku plyty pisze Sempron 64bit rozpakowuje składam podłanczam okablowanie i zawód... wciskam power cisza sprawdzam wszytsko raz jeszcze ciagle cisza 0 znaku życia! Dzwonie do sklepu pan mnie poinformował ze owszem nowa płyta nowy procesor ale nie sa kompatybilne trzeba noey bios do plyty wgrac! Nie mam mozliwosci wgrac samemu biosu poniewarz nikt z okolocy nie dysponuje athlonem pod 754:( Czy spotkał sie ktoś juz z czyms takim? Bede musiał jechac do wrocławia, duzy minus dla panów ze sklepu czemu nie robia tego odrazu? Poprostu tak jest taką odpowiedz usłyszałem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie chodzi bez problemu taki zestawik na kazdym biosie...przy wlaczaniu wciskaj F2 i ustaw bios pozadnie,nastepnie go aktualizuj jak ustawisz boot z dyskietki i powinno byc ok.Jesli chodzi o ekran post poczatkowy z napisami plyta nie wyswietla go !!Sprawdz jeszcze z pamieciami ,pozatym jak 0 znaku zycia (nawet wiatraki sie nie kreca...)sprawdz kabelki od obudowy czy power jest na 100% dobrze ,bo jesli nie wstaje nic to wina zasilania(jakis kabelek nie podlaczony),przycisku power i kabelka od niego...lub jest to wina samego zasilacza,sprawdz wszystko jak mowilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem plyte do serwisu Arest i tak jak myslalem to nie zaden bios tylko padnieta plyta! Pan serwisant oczywiscie wpiara mi ze moja wina itp ze za gróbo pasty na procesorze dałem! I spalilem przez to i dopatrzyl sie jakiegos krateru na któryms chipie, oczywiscie krater tez z winy kupujacego powstał. Na koniec stwierdził ze dostane nowa plyte ale jutro! Dzis nie bylo podobno na sklepie. Procesor jego zdaniem jest OK nie musiał go nawet sprawdzac wystrczylo ze zucil okiem z 2 stron:P Nie jestem z Wrocławia i bede musiał tam kogos wysłac lub znów jechac:( Wziełem telefon i se zadzwonie bo nie chce mi sie jechac za darmo. Straszne potraktowanie klijeta powinni choc koszta wysłki zwrucic co o bilecie nie wspomne... a kazdy towar przed wysyłka sprawdzac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi