Skocz do zawartości
Lizardus

Zwieszki Systemu Na Nf3-250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 2 dni tem zainstalowalem nowa plyte pod s754 - chaintech vnf3 + a64 2800+ stock cooling bez OC.

Pamieci mam 2x512 na d43 i druga na d5. Mam winows xp pro 32bit, narazie bez zadnego SP bo swierzy, Panda titanium 6.0(antivir) i karte 6800LE 8/4 leadteka na 78.05, najnowsze drivery na nforce3-250 od nvidii.

Na pcozatku bawilem sie w podkrecanie lecz zostawilem to, wszystko mam na default , timingi pameici 3-4-4-8 i narzie wlozone tylko 1x512 mb hynix d43. Karta 6800LE podkrecona na mem:873 i gpu(tylko w 3d):373 za pomoca rivy tuner 15.7

Zmodowalem karte rivatunerem 15.7 na 16/6(mam ja od 2 kmiechow i dzialal bezproblemu na takich ustawieniach) i wlaczylem 3dmark03 default test .... i czeste zacinki!!!!! normalnei oraz staje i sie "odblokowuje" po jakis 10sek ( i tyle nminelo wlasnie testu), odrazu widze spadek wydajnosci i itp, normalnie nawet zacinki w czasie laodingu poszczegolnych scen testowych. Koncowy wynik , roznie od 6700-7800!!! patzre na riva tuner i Hardware Monitoring i tam normalnie pare % testu(3dmark03) byl wlaczony na rdzeniu 373mhz....wczesnij mialem zawsze wlaczone(pzred zmiana plyty)...

Wlaczam serious sama 2 i normalnie jak juz wlaczylem mape i totalna zawieszka na 5-10sek i po tuz po "odblokowaniu" plyta glwona wydala 1 sygnal(!) - co on oznacza bo nie mam wypisane co poszczegolne sygnaly oznaczaja...? I tak samo jak w 3dmarku03 tylko pzrez chwile bylo 373mhz a pozniej wrocilo na 300 (default)

Super PI 16M przechodzi OK

Jak ustawilem potoki na dafault : 8/4 to rowniez byly zacinki w 3dmarku03.

Moze zle jest posmarowany proc (wczsie przenoszenia) ? chcociaz temperatury mam wysokie dosc(55-62 C) ale jest to wynik czujki na plycie(na forach czytalem ze mocno podnosi w tym modelu)

BIOS najnowszy (spzred paru dni): 6.0 (nie beta!)

Ludzie pomozcie!!! W czym mzoe byc klopot ??Zasialcz rowniez odpada bo jest teraz jeszcze lepszy niz wczesniej

Probowalem rowniez nieoficjalnych(xtreme-g oraz NGO) 84.89, 84.94 (wczeniej mi chodzilo na nich wszystko OK, przed zmiana plyty)

Karta bez Volt moda , stockowe chlodzenie

Chialbym jeszcze podkreslic ze tuz po zainstalowaniu windowsa wszedlem na pere stron i sie full gowna sciagnelo(spywary i itp) po zainstalwoaniu paru programow antivir i antispyware i itp znalazlo na moim compie jakeis 100 roznego gowna , myslem ze to jest przyczyna moich problemow ale po skasowaniu nic sie nie zmienilo, w ogole zadne programu nie maja chyba wplywy na to ze plyta wydaje sygnal...w windows mi mcono zamula chociaz jest "fresh"

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zasilacza..jeszcze nie zmienilem siga , teraz mam ten 470W...A po drugie ten mdoecom za ta akse to jest zloto...tylko arz mi sie zresetowal comp...

Wlasnie pzred chwila stzrelilem formata c (za nim przyczytalem Wasze posty), co do zamulania to pelna wina pandy platinum 2006.

Dzieki za linki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zasialcza tego modecoma 300W, w porownaniu do cegena 300W on ma 2x wiecej(doslownie) Amperow na akzdej linii. Gdyby to byl codegen to bys sie nazywal chyba 500-600W......Bezproblemowa parca na a64 ,512ram, 6800LE 16/6 373/873!!!.

A po drugie juz zmienilem zasilacz na lepszy wiec uspokujcie sie:D

Co do freezow: naprawde powazny problem, ale juz to naprawilem w 99%...

Temat do zakmniecia , Wiecej info na tym drugim temacie w powyzszych postach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi