GaShKaS Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam! Jestem tutaj nowy jak widac ... :D Chcialbym prosic o pomoc w wyborze zasilacza, sugerujac sie tymi z Allegro ... Chcialbym zeby stabilnie trzymal napiecia oraz byl cichszy od mojego obecnego, Codegen'a 300W ... :wink: Oto zasilacze ... : Fortron Tronje Platin Power Delta oraz Q-Tec Co o tym sadzicie ?? PS. Moj konfig: Athlon XP 2000 @ 2100 (1733Mhz), 512 DDR Infineon 333 Mhz, Gf4 Ti4200, MSI K7N2-Delta na nForce2 (czy jakos tak ... :]), HDD Seagate 200 GB IDE, Nagrywarka DVD LG, DVD - ROM Lite-On, AC TC 80mm w obudowie ... Planuje zmienic grafe na Radeona 9550 lub 9600 Pro/XT ... Dzieki z gory za jakakolwiek pomoc !! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 1 i 4, reszta do śmieci, weź jeszcze pod uwage Modecoma 350GTF około 80zł, ale Delta i Forton są tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Delta! cicha, stabilna, do konfigów tego typu idealna ;) Edytowane 17 Listopada 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socet Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Jeżeli stabilność i cisza mają priorytet to tylko Delta DPS-350PB-2C :D Fortrony też są świetne ale nie wszystkie są ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Jeżeli stabilność i cisza mają priorytetNo maja socet ;) Dlatego chcialem sie pozbyc Codegen'a poniewaz pomimo bezawaryjnej pracy, przeszkadza mi jednak jego glosnosc i male mozliwosci OC procka (szkoda ze tylko teoretycznie ma 300W) ... Ehh ... Ma Delta to wszystko co podaje producent, tzn filtry itp ?? Moze glupie pytanie, ale wole sie upewnic ... Bo w kwesti zasilaczy jestem zielony ... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Tak, Delta produkuje zasilacze dla Chiefteca, więc ta delta to odpowiedni Chieftec tylko bez naklejki firmowej i z mniejsza ilością kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socet Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) sam mam Delte DPS-350PB-2C i jestem bardzo bardzo zadowolony. Wydatek rzędu 50 zł na Allegro, filtry oczywiście wszystkie posiada a dodatkowo kolejny filtr na kablach. Edytowane 17 Listopada 2005 przez socet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Heh .... Na allegro 79 zeta jak sie nie myle ... :P Ale to i tak nie duzo w porownaniu z Chiefteckiem albo innymi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Q-Tec :) Używam go i jestem baaaaaaaardzo zadowolony. Q-Tec, ale złota seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Q-Tec :) Używam go i jestem baaaaaaaardzo zadowolony. Q-Tec, ale złota seria.Hmm.. A jak tam z napieciami sprawa wyglada ?? I glosnoscia ... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FORREJ Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 moze mi ktos powiedziec czy do tejDelty lub fortrona mozna podłaczyc dysk SATA? z tego co wiem nie posiada ona takich zlaczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) moze mi ktos powiedziec czy do tejDelty lub fortrona mozna podłaczyc dysk SATA? z tego co wiem nie posiada ona takich zlaczy... Podłączyć dysk sata można do każdej zasiłki, wystarcz kupić przejściówke. Są na allegro fortrony z takimi właśnie wtyczkami, wystarczy poszukać ;) Edytowane 18 Listopada 2005 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Q-Tec Gold Edition - "Gold" to znaczy (dla Q-Tec'a) cicho i wydajnie. Jest niesamowicie cichy (po usłyszeniu Chifa się przeraziłem :)) i ma baaardzo fajne napięcia. Bez problemu utrzymuje mój config i mam sporo luzu (w napięciach):) Posiada regulację obrotów w zależności od temperatury (a temperatura wiąże się z obciążeniem zasiłki) !!! Mój Q-Tec ma 2 wentyle, a ten co wybrałeś ma 1 duży wentyl, więc powinien być bardziej cichy od mojego (wow). Zwróc uwagę, że istotną rolę w parametrach zasiłki odgrywają napięcia 5V i 3.3V (wydajność prądowa powinna być jak największa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 No to teraz jestem w kropce .... Q-Tec czy Delta ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 wymaż kropkę i kup Q-Tec'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Ja natomiast jestem za deltą. U innego usera allegro kilka dni temu były za 45zł więc niedługo pewnie znowu wystawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 a ja bym wzial delte... ale pierw bym zapytal mix-rtv.pl czy maja jeszcze te delty bo oni sprzedawali taniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 No to teraz jestem w kropce .... Q-Tec czy Delta ... :mur: Wszysko zależy od Ciebie ale ja jestem za deltą. Mam ją i jestem bardzo zadowolony, jedyne co teraz słysze w kompie to dysk bo grafe przerobiłem na pasywa, na procku jest puszczony wentyl na 7v a zasiłka pracuje jakby jej nie było. nie wiem jakie DOKŁADNIE podaje napięcia Q-Tec ale mogę Ci zagwaratować że delta daje bardzo dobre!! PS poczekaj na te tańsze od mix-rtv. PS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Bierz Delte lub Fortona, zasiłki bardzo dobre, a co do Q-Teca, nie zaufał bym mu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Hmm ... Jak juz Delte brac to TA tansza rozni sie od tej za 80 zeta tylko ... grillem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Niczym poza ceną chyba sie nie różni, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać... Bierz tą za 40-50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Hmm ... Jak juz Delte brac to TA tansza rozni sie od tej za 80 zeta tylko ... grillem ?? ja mam tą i od tego kolesia i jest very good ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 To chyba do goscia napisze i ewentualnie potem se grill zmienie ... Kupie kilka na allegro i jeszcze na inne wentyle wpieprze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Bierz DELTE bez gadania (idealne napiecia i nieslyszalna). Q-Tec to jest gowno, Codegen w ladnej obudownie i cichszym wentylem. Moze sie pochwalisz napieciami (mierzonymi miernikiem) w jakims pozadnym konfigu na tym Q-Tecu ? Sam widzisz ile osob poleca DELTE, wiec nie wiem nad czym sie zastanawiasz. Edytowane 18 Listopada 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No juz sie nie zastanawiam ... Tylko czekam na uzytkownika mix-rtv az wystawi ta zasilke na Allegro ... CyA @ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 TO tak ... Tych tanszych zasilek Delta nie bedzie w najblizszym czasie na allegro ... Wiec pozostaja tylko Fortrony w tej grupie cenowej ... ?? Albo co jeszcze proponujecie ...?? Bo juz sie pogubilem ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Jak nie ma, to wez Fortrona 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Tylko ze TEN ma wtyk 20 pinowy ... A ja na moja plytke potrzebuje 24 pin ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Na allegro są też przejściówki z 20 na 24 piny i odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaShKaS Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 No widzialem ... Ale to znowu 2 dyshki ... :mur: I dodatkowe kable w kompie ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...