kamilneo Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Nie mogłem znaleźć informacji dotyczących tego zagadnienia. Otóż czy są płyty główne, które obsługują ten standard? Czy jest on oficjalny czy stworzony przez producentów RAMu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Nie mogłem znaleźć informacji dotyczących tego zagadnienia. Otóż czy są płyty główne, które obsługują ten standard? Czy jest on oficjalny czy stworzony przez producentów RAMu? ''a co Cie to'' mozliewe ze jest, ale po co ci to wiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 o ile wiem jedec skonczyl standardy ddr1 na PC3200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilneo Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ''a co Cie to'' mozliewe ze jest, ale po co ci to wiedziec? Dziwi mnie po co piszesz jak nie odpowiadasz? Zależy ci na nabijaniu postów? Myslałem, że ja jestem początkującym na tym forum... Czyli moja płyta główna (ASUS P4P800E-Dlx) powinna obsłużyć takie pamięci oznaczone jako PC 3500? Są one przeznaczone głównie dla overclockerów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Myślę, że pamięci jesli to DDR1 to będą chodzić, ale z prędkością dostosowaną do FSB. Musiałbyś chyba podkręcić FSB żeby chodziły na pełnej prędkości. Daj link do tych pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 po cholere link do pamięci? na logike... o ile JEDEC ostatecznie stworzył jedynie PC3200 to producenci przewyższają ten standard, ale prędkość pamięci jest dostosowana do prędkości FSB, ewentualnie dzielników, załeży jakie płyta [chipset] dzielniki pamięci obsługuje, np. w AMD64 jest dzielnik [a dokładnie mnożnik], który umożliwia ustawienia 250 MHz przy HTT [odpowiednik FSB, ale nie do końca] 200 MHz wszystko zależy od płyty :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...