przemeks Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Planuje zakupić głośniki 5+1 i chciałem sie upewnić czy będą one działały poprawnie z moją intergrowaną z płytą główną kartą muzyczną. Jako sterniwki mam ustawione: Avance AC97 Audio. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 jak karta obsługuje głośniki 5.1 to bendą działać.. sprawdz czy masz 3 pary wejsc na głosniki i mikrofon na płycie, jesli tak to bendą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Moja płyta główna to: K7VTA3 v2 i szczerze mówiąc jakoś nie moge znaleźć w sieci infroemacji czy będą działać 5.1 a w specyfikacji nie moge się dopatrzyć odpowiednich informacji: O znalazłem: http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...e=Specification i w dodatku w tym watku: http://forum.oc-serwis.pl/index.php?showtopic=9106 pisze, że jednak ta dźwiękówka nie obsługuje "temu komuś" 5.1 to czy gdy zakupie sobie 2.1 to będzie działać poprawnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaTeKa Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Nie chce sie niepotzrebnie wtracac i tworzyc offa, ba-nawet nie znam sie tak na tym, ale czy stwierdzenie "3 pary wejsc na glosniki i miokrofon" jest poprawnie 'stylistycznie'? 3 pary = 6 + 1 na mikrofon (jak domniemam) = 7??? nie musicie od razu na mnie naskakiwac, ze kazdy niby wie o co chodzi, ale jednak mozna by bylo poprawnie uzywac slow? bo nie kazdy moglby zrozumiec ;) to tyle z mej strony. (no chyba ze faktycznie potzreba na zestaw 5+1 7 wejsc w tym glosniki...) Ale pytanie przemksa jest bardzo ciekawe wiec jak ktos zna odp. to niech napisze! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) sie czepiasz :-P przemeks: dołóż 3 dychy i kup jakąś dzwiękówke 5.1. dzwięk będzie napewno lepszy niż na tej zintegrowanej, to gwarantuje Edytowane 19 Listopada 2005 przez ubiquality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No właśnie ale czy nie będzie problemu, nic się nie będzie gryzło ? Czy trzeba mieć jakieś wyjątkowe umiejętności, żeby zrobić coś taiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 gryzc sie nie beda jesli w biosie wylaczysz ta zintegrowana :) a umiejetnosci nie trzeba zadnych miec (chyba ze te podstawow: wkrecic srubke, zainstalowac sterowniki itp :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jeśli kupie tego Sound Blaster Audigy 2 OEM: http://proline.pl/shop.php?prodid=53425f41...94759325f4f454d , który jakby nie patrzyć jest całkiem pozytywnie oceniany to nie będe miał żadnych problemów z podpięciem ? Niema takiej mozliwości, żeby nie mógł podpiąć ? Zawsze będzie taka karta pasowała do płyty głównej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 karta napewno ci podejdzie, chyba, ze nie masz PCI, a każda płyta posiada takowe. Twoja też! Instalacje nie wymaga rzadnych umiejętności. Wpinasz karte w wolny slot PCI, przykręcasz śrubki, i zamykasz obudowe. Odpalasz kompa, potem instalacja sterownikow i włala. Karta jest Audigy jest niezła, napewno powinieneś odczuć różnicę w stosunku do zintegrowanej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...