michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Czy wyszła już jakaś gra która w pełni wykorzystuje Pixel Shader? Bo ten Pixel Shader był jednym z powodów kupna radka a narazie niesłyszałem o takiej gierce która by to obsłużyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 No one lives forever 2, ut2k3, railli challange i jeszcze kilka ale nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Morrowind, Neverwinter Nights Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 a czy w Morrowindzie albo Neverwinternights trzeba włączać w opcjach jakos pixel shader czy on sie włącza automatycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Chodzi o to, ze w grach wykorzystujacych pixel shader nie zobaczysz pieknych detali jak nie posiadasz odpowiedniej karty. Nigdzie sie tego nie wlacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Moja karta posiada PIXEL SHADER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 więc chyba będzie działało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 po prostu większość gier wykorzystujących pixel shadery jest tak napisana że wykrywa automatycznie i włącza dodatkowe efekty. Poszukaj gdzieś testów Sis'a Xsabre 400 chyba frazpc.pl lub twojepc.pl - są tam screeny z Morrowinda z włączonym pixel shaderem i wyłączonym (ta karta emuluje go programowo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 dzięki, właśnie przeczytałem ten artykół o SIS Xabre 400 na twojepc.pl i widziałem te screeny. Morrowind z pixel shader jest o niebo lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Kazda gra z pixel shaderem jest o niebo lepsza :D To nei tylko elekciarska woda. Zobacz wode w NOLF2 albo lod w railli chalange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 gra w demko ralli chalange tylko niewiem gdzie warunki atmosferyczne ustawić, w każzym razie Ralli Sport challange na najwyższych ustawieniach chodzi płynnie, uważam że programiści dobrze zoptymalizowali grę, tylko ta fizyka jazdy jakaś kiepawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Świetny przykład Raptor w Morrowindzie to dobrze widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 ZObacz gre I.G.I Project II . Tam masz zajo efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ja p.... nieźle ta woda wygląda, nie myślałem że różnice mogą być aż tak widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Heh..z tego co pamiętam, to jak wyszedł Matrox G 400 też motyw był z wodą- gra Expendeble- identyczny motyw :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Cholera chyba sprawie sobie jakas nowa karte :) dla takich efektow warto wydac kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ano :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarotto Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 jak zobaczylem te screeny z morrowinda to o malo szczeki nie zgubilem! chyba bede musial sobie jak najszybciej radka kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 nie tylko radek ma pixelka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ja też mam pixel shadera ale nie wiem którego ???? a właśnie widzieliście nowy silnik unreala ???? drzewa w far cryu wysiadają przy tym ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ja też mam pixel shadera ale nie wiem którego ???? a właśnie widzieliście nowy silnik unreala ???? drzewa w far cryu wysiadają przy tym ... 1391732[/snapback] masz ps 2.0, ale Twoja karta posiada go tylko w specyfikacji :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) masz PS 2.0, to FsziX czyli ma Dx9 kurcze a miałem strone odswiezyc :D Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Niech ktos pokaze roznice miedzy PS 2.0 a 3.0 to go ozloce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Model cieniowania 3.0 ma ułatwić programistom pisanie kodu dla jednostek cieniowania wierzchołków i pikseli. Mają oni większą swobodę, więc mogą w prosty sposób łączyć kilka mniejszych programów w jeden, co pozwoli na wzrost wydajności, a także umożliwi prostsze uzyskanie nowych efektów graficznych. Należy podkreślić, że nie ma efektów, które można uzyskać jedynie przy pomocy jednostek PS 3.0/VS 3.0. Te same efekty dostępne są na kartach z jednostkami PS 2.0/VS 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 To sprecyzuje pytanie.Jaka jest roznica w wygladzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) ŻADNA!!! PS 3.0 jest po prostu wydajniejszy, gry oparte na nim maja wiekszy frame rate. NV szybko wypusciła karty z PS 3.0 poniewaz serie FX były dobre do rozbicia o kant [gluteus maximus]. --- edit: Będe ozłocony?? :D Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Pluskwa możesz pokazac jakis test gdzie ps3 jest szybsze od ps2b :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 a proszę bardzo :) http://pclab.pl/art10688-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 a proszę bardzo :) 1391794[/snapback] co prosze bardzo, prosiłem o porównanie do ps2b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...