name_name Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam. Jak w temacie. Posiadam Chieftec 420W (420-302) Dual Fan rev.ATX2.0 [HPC-420-302-DF] i w programie aida32 mam 9000RPM na zasilce ... jak zmniejszyc conajmniej do 2000 RPM ? ... heeeelp .. ja chce zasnac :)) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 :blink: nie wiedziałem że ten wiatrak może się rozpędzić do 9000RPM ... pewnie błąd programu (4000 to zdaje się najwyższa prędkość fabrycznie montowanego wiatraczka). U mnie w tej chwili ma ~1800RPM i to jest w zasadzie norma (czasem rośnie do 2500, jak robię coś konkretnego na kompie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
name_name Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 everest: 2500 RPM aida32: 8890 RPM komp bardzo glosno mi chodzi ... glosno mam na zasilaczu ... co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Nie masz przypadkiem za ciepło w obudowie? Wiatraki w tym zasilaczu mają termiczną kontrolę obrotów, jak radiator się nagrzewa to chodzą na ~2500RPM. AIDA pokazuje bzdury ;) jest nowa wersja tego softu - Everest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
name_name Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) sciagnalem tego "nowego" ... on pokazuje 2500 rpm ... a komp bardzo szumi od zasilacza ... Edytowane 18 Listopada 2005 przez name_name Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricky44 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 A gdzie w ogóle jest taka opcja pokazywania prędkości wentylatorów w zasilaczu w programie Everest. Ja takiej nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 najpierw musisz podlaczyc wtyczke od zasilacza taka jak od wentylatorow do mobo a pozniej w everescie czujnik i tam ktorys z wentylow jest tym od zasilki zwykle jest nie opisany tzn. wentyalor nr x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
name_name Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 jak wyciszyc wentylatorki w zasilaczu chiefteca ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricky44 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 najpierw musisz podlaczyc wtyczke od zasilacza taka jak od wentylatorow do mobo a pozniej w everescie czujnik i tam ktorys z wentylow jest tym od zasilki zwykle jest nie opisany tzn. wentyalor nr x Tą wtyczkę od zasilacza miałem i mam podłączoną do plyty, ale w Everescie przy wentylatorach wyświetla mi się tylko liczba obrotów na CPU i to wszystko (chipset mam chłodzony pasywnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
name_name Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Tacy wyjadacze a nie wiecie jak wyciszyc prosty zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Tacy wyjadacze a nie wiecie jak wyciszyc prosty zasilacz ? Z tego co wiem, trzeba zmniejszyc temp w obudowie i zasilaczu, to on sam automatycznie zwolni. Sprobuj uporzadkowac kable i jak najbardziej zwiekszyc przeplyw powietrza. Sporobuj tez z otwarta budą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...