-TasmaN- Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Witam wszystkich!!! Zastanawiam się nad kupnem laptopa! Ma zastąpić mi stacjonarną maszynę(Athlon XP 1700, 512MB RAM, Radeon9000pro)! Względy wygody i tego, że często się przenoszę!!! Maksymalnie na lapka mogę wydać 3000zł (wliczając torbę, myszkę itp.), ale zależy mi aby wyszło jak najtaniej !!! Do czego mi będzie służył: -LINUX i sprawy sieciowe -pisanie pracy -programowanie -nauka -czasem jakiś film -internet :lol2: -mp3 (podepnę do zewn. głośników i nie chcę w nich słyszeć trzasków :angry: ) Co jeszcze: -ma być cichy -ma się nie grzać za bardzo (AMD odpada) -2 lata gwarancji (może być poprzez rozszerzenie byleby mieściło się w 3000zł) Miałem już kilka opcji, ale ostatecznie to mam taki mętlik w głowie, że sam już nie wiem :mur: Czekam na jakieś sensowne propozycje POZDRO!!! Edytowane 17 Listopada 2005 przez -TasmaN- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-TasmaN- Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Hmmm ten mi się podoba Asus Ale czy pójdzie na nim Enemy Territory? Dysk - 4200rpm 2MB cache (jak odpalę kompilator to mnie będzie trafiać) Do tego jeszcze zewn. DVD-RW+/- Kiedyś myślałem o tym lapku, ale nie miałem przyjemności go widzieć (same ino HePy i Acery :lol2: ). Ma ktoś jeszcze jakąś koncepcję? Edytowane 17 Listopada 2005 przez -TasmaN- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolumbus Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) W takiej cenie wydaje się, że jedynymi lapkami do uwzględnienia są ASUSY, rozsądny kompromis pomiędzy marką i jakością a wyposażeniem i konfigurcją. Nie kojarzę za bardzo, aby za 3.000 można było kupić lapka i zewnętrzne DVD, to raczej niemożliwe. Edytowane 18 Listopada 2005 przez Kolumbus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...