Skocz do zawartości
klaster

2 Dyski Ale Ktory Leprzy

Rekomendowane odpowiedzi

Wtam mam zamiar kupić dysk, myślałem o IBM ale nigdzie go nie ma u mnie w miesicie wiec pozostało Maxtor tyle ze słyszałem ze występują problemy jak wyskoczą bad loki no i głośno chodzi i zleksza ma temp.

Po przyjrzeniu sie forum doszedłem do wniosku że zostanę przy Barakudach choć nie powiem ze są to rewelka czytając opinie na komputroniku ale sadze ze większość ma problemy z tego powodu iz nie chodzą twardnieli a wiadomo ze w dzisiejszych czasach dyski się grzeją i chciałem kupić

Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, ATA/100) bo podobno są to dobre dyski z tej serii tyle ze się zastanawiałem czy by nie wziąć

Seagate 200 GB Barracuda 7200.8 (8MB, ATA/100)

bo większy i niby ciut szybszy z tego co pisze w max. tarnsf. wew. ale to może być tylko chwyt marketingowy tylko podobno z tymi dyskami są takie rzeczy ze czasem sobie zachroboczą i wyczytałem ze ten z 8 częściej niż 9 teraz nie wiem który lepszy ?

Mam barakude 80GB 7200. tylko nie wiem jaka cyferka z tylu ale chyba 5 albo 7 i musze powiedzieć ze problemów takich wielkich to nie miałem, były tylko problemy z bad lokami przy wyższych temp powyżej 43 ale teraz mam 28 przy wentylku 80 puszczonym na 5 i nic się nie dzieje, śmiga już sporo bo dobre 4 lata jak nie więcej chyba.

No wiec który byście polecili wolałbym 200 ale czy nie leprze będzie ta 160

Temp nie ma znaczenia bo i tak bedzie chlodzony i bedzie chodzic 24h/dobe pod linuxem

Edytowane przez klaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi