maxtor Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam. Mam okazję dostać pracę w firmie, zajmującej się zbieraniem informacji do baz danych. Moja praca polegałaby na fotografowaniu dokumentów, przepisywaniu ich do komputera i wysłaniu do firmy. W związku z tym pytanie: Jaka cyfrówka byłaby do tego wystarczająca? Chodzi mi o ilość megapikseli, a może ktoś się tym zajmował i poleci mi jakiś model? Ewentualnie czasem pstryknąłbym parę innych zdjęć... Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 może byś podał ile chcesz kasy na to wydać ? a ogólnie to chyba każdy aparat sobie z tym poradzi ... przecież makro też nie musi być od 3cm ... 10cm napewno wystarczy a dziś praktycznie żaden aparat nie ma wyżej jak 10cm ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 aaale skaner nie wchodzi w gre? ze sie tak tylko spytam.......:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Czy skaner nie jest 3x tańszy od najtańszego normalego aparatu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Czy skaner nie jest 3x tańszy od najtańszego normalego aparatu? Skanera wszędzie ze sobą nie zabierzesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Przepisywaniu ? No, jak za Króla Ćwieczka :)) A tak poważnie, to jeśli aparat to raczej szeroki kąt i jasny obiektyw, jeśli byś nie mógł używać flesza. Aczkolwiek cienki skaner (są takie) + notebook (obie rzeczy mieszczą się w jednej torbie) to jest rozwiązanie na miarę XXI wieku. Oczywiście jeśli firmę stać, więc aparat nie jest nierozsądnym rozwiązaniem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 No i autor watku zniknal :/ Dalby pare dodatkowych info nam a tak nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Mój Canon A60 z 2mpix matrycą bez problemu robi fotki dokumentów A4, które później czyta FineReader, więc każdy nowszy aparat sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...