Dopalacz Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam zakupiłem sobie ZASILACZ CHIEFTEC (GPS-400AA-101A) ATX 400 Watt niby wszystko fajnie, cichy, itd ale na plycie glownej abit bx133raid w biosie wartosc napiecia -5V pokazuje mi -61Vdo-62V ???? te zasilacze tak dziwnie pokazuja ??? czy ja mam zwidy ???? obecnie jest podlaczony do plyty epox 8k9a3+ i chodzi stabilnie tam nie stety nie moge zlukac jaka jest wartosc napiecia na -5V .... czekam na jakas konkretna odpowiedz poniewaz nie wiem co mam z tym fantem zrobic ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 patrz podpis (dolna część) poza tym jak mnie pamięć nie myli ta delta nie ma w ogóle napięcia -5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 mierzone w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jeśli zasiłka nie ma napięcia -5V to mobo głupieje i podaje dziwne wartości. Jeśli Twoja zasiłka faktycznie nie ma -5V (sprawdź choćby na naklejce znamionowej) to nie masz się czym martwić. Napięcia sprawdzane w biosie = napięcia sprawdzane w jakimś programie (mniej-więcej). Bo skąd program odczytuje napięcia? Z mobo- tak samo jak bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 miernika zadnego nie mam .............. mniejsza z tym to powiedz przynajmnij dlaczego w biosie cos takiego wyswietla ... sprawdzane bylo tez na asrock k8 upgrade s754 Opis Techniczny: Informacje dodatkowe Zasilacz można podłączyć zarówno do płyty ATX 20-pin jak i 24-pin Standard Standard wykonania: ATX12V 2.0 Zabezpieczenia przepięciowe, termiczne. Ilość wentylatorów 120mm ~ 27dB Końcówki zasilania 1 x Dual 20 / 24 PIN ATX,1 x 4 PIN ATX 12V,1 x 6 PIN PCI Express,2 x SATA,7 x Molex,2 x Floppy Maksymalna moc 400W Napięcia wyjściowe +5V, +3,3 V, +12V1, +12V2, -5V, -12V, +5VSB Napięcie wejściowe 100V/ 240V Pfc aktywne Wymiary(mm) 140x150x85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No dobra- sprawdziłem za Ciebie ("wirtualnie", bo zasiłki tej nie mam). Ani TUTAJ ani TUTAJ nie ma w specyfikacji napięcia -5V. A jeśli nie ma -> odpowiedź podałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 moze i nie ma napiecia -5V jak bede w chacie to sprawdze co pisze na zasilce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 fakt ten zasilacz nie posiada napiecia -5V po kilku dniach uzywania tego zasilacza moge stwierdzic ze jest cos nie tak komp zaczal mi sie wieszac i restartowac, na starej zasilce czegos takiego nie bylo..... zonk i zasilka na reklamacje pomknie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Może właśnie brak napięcia -5V jest problemem- masz starą płytę a stare płyty zdaje się potrzebowały do czegoś napięcie -5V (tylko nie wiem do czego). Nie jest to pewnik- mogę się mylić. Tak więc albo wymienisz mobo albo zasilacz na taki z napięciem -5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 płyta główna to EPOX 8k9a3+ proc Barton 3000+ grafa Radeon 9800PRO od MSI 728 MB RAM do tej płyty za nowy zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Nie. Tym się sugerowałem: ...na plycie glownej abit bx133raid w biosie wartosc napiecia -5V pokazuje mi -61Vdo-62V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ta mialem przy okazji normlanie jest podlaczony do epoxa jutro bede mial chifteca (HPC-420-302-DF) ATX 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Chwilowo mam zasilke Deera 350 W i co moge powiedziec........ zero zwisow ..... czyli wychodzi na to ze tenchiftec 400w cos nie tutiiii... ciezko jest mi powiedziec co jest nie tak z nim moze brak tego -5V zobacze jutro jak bedzie sie zachowywal 420W chifteca ........... za 400 W dalem 190 zloty 420 bedzie mnie kosztowala 210 zloty jakby ktos potrzebowal jakies czesci to mozna do mnie pisac pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 dostawca nawalil i dopiero jutro bede mial zasilke chifteca 420W szkoda ze nie dzisiaj ale coz poczekam do jutra dlaczego zasilki chiftec z seri gps nie posiadaja -5V ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...