Skocz do zawartości
Ar2

E-mule Cię Zamuli?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszperałem trochę ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na dręczący mnie problem, mianowicie, po zainstalowaniu świeżego systemu i podłączeniu się do routera (pentagram cerberus), gdy odpalę emula, to przeglądanie stron jest niemożliwe, zresztą cała sieć się przytyka. :mur: Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, obojętnie czy ograniczę łącze w ustawieniach emule czy nie, strony nie wyświetlają się, po przeinstalowaniu emula - to samo, ogólnie program działa ok.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak zmniejszam upload to też nic nie zmienia :/ nawet jak nastawie upload na 1 kb to wszystko zamula :(

I jeszcze jedno, odblokowałem porty na routerze, lecz co jakiś czas przy próbie podłączenia do serwera wyskakuje błąd "port not reachebol" poczym po kolejnych próbach, łączy się normalnie.

Edytowane przez Ar2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam chyba to samo. Emule - zamula ;)

Otwieranie katalogów, przeglądanie stron, włączanie programów to katorga.

AR2 wciśnij cntrl+alt+delete i zobacz, czy Tobie też zabiera 99% CPU. Ale co może być przyczyną tego, że on potrzebuje tyle CPU? Przecież emule to nie żaden program do badania stabilności ;) Myślicie, że może mieć na to wpływ duża liczba źródełek i on potrzebuje CPU do analizowania ich? Ja ustawione mam na 444 - ilość źródeł na plik i 2000 - ilość połączeń. Przeważnie ściągam 7-8 plików 700 MB a suma wszystkich źródeł wynosi ok. 700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku bitcometa wielkość ściąganych pików i ilość źródeł skaluje się ładnie w obciązeniu RAMu i dysku, w ośle może być podobnie ... choć bardziej stawiałbym na "wysycenie" łącza - nie można utrzymać bardzo dużej liczby połączeń, pojemnośc łącza jest skończona .... No i winda ma sowje ograniczenia ...

Przyhamować ze ściąganiem do 1-2 plików i sprawdzić czy objawy te same.... :/

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi