Ar2 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam Poszperałem trochę ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na dręczący mnie problem, mianowicie, po zainstalowaniu świeżego systemu i podłączeniu się do routera (pentagram cerberus), gdy odpalę emula, to przeglądanie stron jest niemożliwe, zresztą cała sieć się przytyka. :mur: Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, obojętnie czy ograniczę łącze w ustawieniach emule czy nie, strony nie wyświetlają się, po przeinstalowaniu emula - to samo, ogólnie program działa ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 magiczne słowo UPLOAD ... było dziesiątki razy .... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) ale jak zmniejszam upload to też nic nie zmienia :/ nawet jak nastawie upload na 1 kb to wszystko zamula :( I jeszcze jedno, odblokowałem porty na routerze, lecz co jakiś czas przy próbie podłączenia do serwera wyskakuje błąd "port not reachebol" poczym po kolejnych próbach, łączy się normalnie. Edytowane 18 Listopada 2005 przez Ar2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Jakie masz dokładnie parametry na ośle? Zmniejsz ilość nawiązywanych połączeń do 15-20 na sek, nawet mniej ... Nie działa tylko explorer? A firefox? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 parametry mam takie same jak na nowej windzie, tyle, że na starej nic nie musiałem zmieniać i śmigało, powiedz dokładnie które parametry mam podać bo mi łapki opadają. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) min max ilość połączeń, ilośc połączeń na plik ... System XP SP2? Ma ograniczenie w ilości połączeń tcp bodajże .... PS - próbowałeś modów osła? np Ionix? Edytowane 19 Listopada 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti666_PL Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Ja mam chyba to samo. Emule - zamula ;) Otwieranie katalogów, przeglądanie stron, włączanie programów to katorga. AR2 wciśnij cntrl+alt+delete i zobacz, czy Tobie też zabiera 99% CPU. Ale co może być przyczyną tego, że on potrzebuje tyle CPU? Przecież emule to nie żaden program do badania stabilności ;) Myślicie, że może mieć na to wpływ duża liczba źródełek i on potrzebuje CPU do analizowania ich? Ja ustawione mam na 444 - ilość źródeł na plik i 2000 - ilość połączeń. Przeważnie ściągam 7-8 plików 700 MB a suma wszystkich źródeł wynosi ok. 700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) W przypadku bitcometa wielkość ściąganych pików i ilość źródeł skaluje się ładnie w obciązeniu RAMu i dysku, w ośle może być podobnie ... choć bardziej stawiałbym na "wysycenie" łącza - nie można utrzymać bardzo dużej liczby połączeń, pojemnośc łącza jest skończona .... No i winda ma sowje ograniczenia ... Przyhamować ze ściąganiem do 1-2 plików i sprawdzić czy objawy te same.... :/ Edytowane 26 Listopada 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...