Skocz do zawartości
skorup

Acer Aspire 1651wlmi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów, szukam porady dotyczącej kupna laptopa i zastanawiam się nad tym wymienionym w temacie, jednak nie mogę znaleźć za dużo informacji o nim w necie. Prosiłbym o opinie na temat tego modelu, recenzje użytkowników, testy lub linki do stron na których mogę takowe znaleźć. Chyba że macie jakieś inne ciekawe propozycje. Szukam laptopa do 4000zł, laptop ma zastąpić mój stacjonarny komputer (P3 1ghz, 512mb ram, 80gb hdd, geforce 2 gts), super grafika mi nie potrzebna bo nie jestem amatorem gier, laptop ma służyć do codziennej pracy - internet, muzyka, filmy itp. Ma być cichy bo jakby nie było spędzam przy komputerze większość dnia a i czasami całe noce (studiuję informatyke).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem posiadaczem Acera 1651WLMI.

Też miałem problem z wybraniem laptopa w tej kategorii cenowej i szczerze powiedziawszy to nie wiem czy jednoznacznie można wyłonić jakiegoś zwycięzcę do 4k zł.

Co do lapa. W sumie jest spoko:

3dmark03 - 2700 punktów

DDR533 (do końca w sumie nie wiedziałem czy 400 czy 533)

ale....

lap ma nagryware QSI SDW-082 - co w moim przypadku równało się z wizytą w serwisie na drugi dzień po zakupie. Nagrywara wypalała tylko płytki SONY i to z prędkośćią 0,1x.

Jeżeli można by się jescze do czegoś przyczepić, to jak dla mnie matryca jest lekko przyciemniona w dolnym prawym i lewym rogu. Nie wiem czy to tak ma być czy przypadkiem nie jest to jakaś wada. Jeżeli ktoś ma CrystalBrite 15,4 to prosiłbym o podzielenie się swoimi doświadczeniami.

post-124244-1132516443_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi