adithethe Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 czy dysk wewnetrzny moze byc dyskiem zewnetrznym jesli sie go wrzyci w obudowe zewnetrzna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 na logike nawet mozna wydedukowac ze TAK :P bo inaczej na co bylyby produkowane obudowy zewnetrzne do dyskow 3.5/2.5" ale sa wyjatki: - nie widzialem obudowy zewnetrznej do dykow SCSI - raczej nie polecalbym ladowac dysku 7200/10000 rpm do typowej plastikowej obudowy 3.5" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopalski Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Kupiłem kiedys okazyjnie nagrywarkę zewnętrzną na USB którą potem rozebrałem, gołą nagrywarkę zamontowałem w kompie a do tej obudowy włożyłem 40G Maxtora "cuśtam" 7200 obr. ATA chyba 100 . Winda XP nie ma problemu z każdorazowym rozpoznaniem dysku łącznie z podziałem na partycje... Nie próbowałem natomiast większego dysku bo nie mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 ale sa wyjatki: - nie widzialem obudowy zewnetrznej do dykow SCSI - raczej nie polecalbym ladowac dysku 7200/10000 rpm do typowej plastikowej obudowy 3.5" Hehehehehe Oczywiście że są (były?) zewnętrzne obudowy SCSI, stosowano je zanim ktokolwiek użył obudowy zewnętrznej do dysku IDE ;) Natomiast co do szybkich (wysokoobrotowych) dysków ATA to nie wszystkie one nagrzewają sie tak tragicznie, Hitachi i Samsunga spokojnie można ładować w obudowy zewnętrzne (niektóre modele WD i Seagate też). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...