Skocz do zawartości
tMQ

Doceniany :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki ale nie mogłem się powstrzymać :-) a i nie chcę znów do jakiejś wojny doprowadzić, żęby to było jasne. Jest to fragment 'Masz to jak w banku 2' by O.S.T.R. konkretnie druga zwrotka :-)

Aaahh... Tak tak... Tak tak tak tak....

Jak najdalej od prawnych doktryn.

Czas swoje odbić.

Ustalmy kto z kim, hajsem się rządzi.

Widzisz gotówkę, dotknij.

Czujesz marzenia. Każde z nich jest do spełnienia.

I nie mów, że brak mi sumienia.

Fart raz się miewa. W tym całym chlewisku,

Ludzi walczących o cash, niczym <span style="color:red;">[ciach!]</span>y w kiślu.

Nic tu po mnie, swoje dorwę, polityków porwę, zniknę.

Wywiozę na wyspę i po kolei wytnę.

Ej szybki jak Intel Pentium system w miejscu,

Ciągłych narzekań, ja ukradnę tyle, by nie musieć uciekać.

Ustawię setup tak, że będę spać na monetach. Proste.

Przekręt, bo mam dość już widoku,

Szpanujących na mieście kasą ojców.

Los mój jest w moich rękach.

Tak jak nastrój.

Dorwiemy swoje, wierz mi. Masz to jak w banku,

Bo mam dość już problemów, ciążących na karku.

BTW zajebiste teksty ma ten klient !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale nie mogłem się powstrzymać :-) a i nie chcę znów do jakiejś wojny doprowadzić, żęby to było jasne. Jest to fragment 'Masz to jak w banku 2' by O.S.T.R. konkretnie druga zwrotka :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

podoba Ci sie, czy zgrzewasz? my w lodzi mamy niezly zgrzew z tego goscia. tymbardziej, ze stad jest i wielu go zna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co rozumiesz przez 'zgrzew' ? używasz jakiegoś miejscowego slangu i chcesz, żeby cię ludzie rozumieli ;-)

lubię jego muzykę i teksty, ma konkretne a nie rzadne <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie jestem bogiem i t d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaahh... Tak tak... Tak tak tak tak....

Jak najdalej od prawnych doktryn.

Czas swoje odbić.

Ustalmy kto z kim, hajsem się rządzi.

Widzisz gotówkę, dotknij.

Czujesz marzenia. Każde z nich jest do spełnienia.

I nie mów, że brak mi sumienia.

Fart raz się miewa. W tym całym chlewisku,

Ludzi walczących o cash, niczym <span style="color:red;">[ciach!]</span>y w kiślu.

Nic tu po mnie, swoje dorwę, polityków porwę, zniknę.

Wywiozę na wyspę i po kolei wytnę.

Ej szybki jak Intel Pentium system w miejscu,

Ciągłych narzekań, ja ukradnę tyle, by nie musieć uciekać.

Ustawię setup tak, że będę spać na monetach. Proste.

Przekręt, bo mam dość już widoku,

Szpanujących na mieście kasą ojców.

Los mój jest w moich rękach.

Tak jak nastrój.

Dorwiemy swoje, wierz mi. Masz to jak w banku,

Bo mam dość już problemów, ciążących na karku.

no OSTRy najlepszy wolnostylowiec w polsce w końcu Scena Eudezet!. To nie pierwszy text to intelu gdzieś słyszałem taki text: "jak w petiumie megahertze" a kiedyś "taktowany jak AMD tysiącdwieście"

w każdym razie wporzo i pozdro & respect dla Autentyków

Jelen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co rozumiesz przez 'zgrzew' ? używasz jakiegoś miejscowego slangu i chcesz, żeby cię ludzie rozumieli ;-)

lubię jego muzykę i teksty, ma konkretne a nie rzadne <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie jestem bogiem i t d

No ok O.S.T.R. ma spoko teksty i muza teżjest ok , ale to że piszesz ,że teksty Paktofoniki to <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie to akurat zupełna bzdura...Może trzeba trochę wysiłku i przemyśleć sobie jednak ten tekst - myślenie nie boli...

A tak wogóle to HIP HOP NIGDY STOP!!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podoba Ci sie, czy zgrzewasz? my w lodzi mamy niezly zgrzew z tego goscia. tymbardziej, ze stad jest i wielu go zna.

Eudezet :0 dobra secena obóz T.A ostatnio dwarazyWU też są niezli ale i tak WuWuA rulez w końcu ZIP Juras WSP i Mor.W.A rymów biała forma!.Przekaz ulica od zawsze dla mnie przyłbica! . Macie najlpeszego wolnostylowca chodziaż Eldoka niedługo go przegoni :)

Ps. Obrońcy RESPECT Staraszkoła rulezzz polecam Płock 2001 Battle miód poźniej Harenda PS. nie lubie Gibon Składu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok O.S.T.R. ma spoko teksty i muza teżjest ok , ale to że piszesz ,że teksty Paktofoniki to <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie to akurat zupełna bzdura...Może trzeba trochę wysiłku i przemyśleć sobie jednak ten tekst - myślenie nie boli...

Taka moda co nie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.S.T.R. jest spoko ale nie dorasta paktofonice i chlopakom z Katowic i Bogucic do kostek. Takie teksty jakie sa na Pijani Powietrzem to nikt nie ulozy podobnych jeszcze za 100 lat. A jak sie HST bawi super rapem razem z Jajo to tylko niektorzy wiedza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra nie o to mi chodziło . ostry pisze o tym co go otacza na konkretne tematy (jak peja) a taki kaliber 44 rymy dla rymów (i nie pisże że są do [gluteus maximus], to co oni ze słowami robią... bajka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.S.T.R. jest spoko ale nie dorasta paktofonice i chlopakom z Katowic i Bogucic do kostek. Takie teksty jakie sa na Pijani Powietrzem to nikt nie ulozy podobnych jeszcze za 100 lat. A jak sie HST bawi super rapem razem z Jajo to tylko niektorzy wiedza :P

ehhehe PFK lol może kiedyś jeszcze z Magikiem to byli coś warci ale teraz Fokus z Rahimem to kiszka. W OGÓLE PFK TO RAP BEZ PRZESŁANIA GÓWNO WARTY!. Posłuchaj Z.I.P składu Mor.W.A albo grammatika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eudezet :0 dobra secena obóz T.A ostatnio dwarazyWU też są niezli ale i tak WuWuA rulez w końcu ZIP Juras WSP i Mor.W.A rymów biała forma!.Przekaz ulica od zawsze dla mnie przyłbica! . Macie najlpeszego wolnostylowca chodziaż Eldoka niedługo go przegoni :)

Ps. Obrońcy RESPECT Staraszkoła rulezzz polecam Płock 2001 Battle miód poźniej Harenda PS. nie lubie Gibon Składu

no obrońcy dostali wpłocku baty, tede zjadł eldokę, ale nie podobało mi się ze sobie jeździli, powinni pokazać jaki fristajl mają a nei jazda na matki itd... to było be :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o teledysku peji.. 'reprezentuje biede' hmm na koncert do płocjka przyjechali... audi i w teledyskach też fajne furki mają. chyba powinno byc 'wywodzę się z biedy'. lubię peję za teksty ale z tym mnie trochę denerwuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no obrońcy dostali wpłocku baty, tede zjadł eldokę, ale nie podobało mi się ze sobie jeździli, powinni pokazać jaki fristajl mają a nei jazda na matki itd... to było be :-(

<span style="color:red;">[ciach!]</span> że na wolno Obroncy gorsi ale jeżeli chodzi o rymy i produkcje to Gibonskład wymięka i to równo!!. BRX heheh on se dojebie teraz kosa z Sokołem i Vieniem a on przecież nie ma przesłania więc na HG i Ziperze będą dissy. Gibon skład za dużo rymuje o tym Baunsie Lansie i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ach bez przesłania!!! same <span style="color:red;">[ciach!]</span>a dlatego ich nie lubie co do TDF'a to to jest festyniarz największy na polskiej scenie "król parkietu lol"! producentem też jest cienkim porównaj do WACO ,Majki ,Korzenia lub do konkurencji z Obronców czyli Noona przy nich wygląda cieniutko bardzo. Płyta BRX'a mam pięć gram to czysta komera nawijka dla forsy to samo ten król parkietu TDF'a. A obrońcy robią rap z przekazem i to bardzo dobrym!. Eldoka bardzo fajnie podsmumował Gibonów na wolno : " nie nawijaj ciągle o tym jak sie relaksujesz napisz kilka rymów o tym co czujesz" i tym rymem Autentykom otworzył oczy

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o teledysku peji.. 'reprezentuje biede' hmm na koncert do płocjka przyjechali... audi i w teledyskach też fajne furki mają. chyba powinno byc 'wywodzę się z biedy'. lubię peję za teksty ale z tym mnie trochę denerwuje

Przecież Peja to parówczak niby Oldschool a tak naprawde oddstawia kiche nie oszukujmy sie mineły czasy NAS i teraz Slums Attack i Peja robią lekko mówiąc kiche chociaż i tak wole niz Gibonskład. A Peja to zrobił taka mode na biede na tym zbił kase. Peja to komercja niedługo będzie w popcornie.

"nie przy cudzych mercedesach z pozyczonym Złotem na zdjęciach" - Sokoł (WWO element ZIP) płyta WACA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwiekszy przyjaciel mezczyzny że na wolno Obroncy gorsi ale jeżeli chodzi o rymy i produkcje to Gibonskład wymięka i to równo!!. BRX heheh on se dojebie teraz kosa z Sokołem i Vieniem a on przecież nie ma przesłania więc na HG i Ziperze będą dissy. Gibon skład za dużo rymuje o tym Baunsie Lansie i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ach bez przesłania!!! same <span style="color:red;">[ciach!]</span>a dlatego ich nie lubie co do TDF'a to to jest festyniarz największy na polskiej scenie "król parkietu lol"! producentem też jest cienkim porównaj do WACO ,Majki ,Korzenia lub do konkurencji z Obronców czyli Noona przy nich wygląda cieniutko bardzo. Płyta BRX'a mam pięć gram to czysta komera nawijka dla forsy to samo ten król parkietu TDF'a. A obrońcy robią rap z przekazem i to bardzo dobrym!. Eldoka bardzo fajnie podsmumował Gibonów na wolno : " nie nawijaj ciągle  o tym jak sie relaksujesz napisz kilka rymów o tym co czujesz" i tym rymem Autentykom otworzył oczy

pozdro

co to dissy ? nie jestem żadnym hhpowcem więc nie wiem... tede ma kase to sobie ssśiewa ale wyścig szczurów jest ok choć jak dzwonisz do tefego czy zagra koncert to isę najpierw pyta za ile a nie gdzie...

za bans :-) [ bounce ! ] to największą jazde onar dostaję choć kręć dupą onara i brx podoba mi się :-) hmm ale eldo w blokaersach przesadził z tymi spodniami po siostrze moim zdaniem... choć nie twierdzę, zę tak nie było i nie ma takich ludzi :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwiekszy przyjaciel mezczyzny że na wolno Obroncy gorsi ale jeżeli chodzi o rymy i produkcje to Gibonskład wymięka i to równo!!. BRX heheh on se dojebie teraz kosa z Sokołem i Vieniem a on przecież nie ma przesłania więc na HG i Ziperze będą dissy. Gibon skład za dużo rymuje o tym Baunsie Lansie i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ach bez przesłania!!! same <span style="color:red;">[ciach!]</span>a dlatego ich nie lubie co do TDF'a to to jest festyniarz największy na polskiej scenie "król parkietu lol"! producentem też jest cienkim porównaj do WACO ,Majki ,Korzenia lub do konkurencji z Obronców czyli Noona przy nich wygląda cieniutko bardzo. Płyta BRX'a mam pięć gram to czysta komera nawijka dla forsy to samo ten król parkietu TDF'a. A obrońcy robią rap z przekazem i to bardzo dobrym!. Eldoka bardzo fajnie podsmumował Gibonów na wolno : " nie nawijaj ciągle  o tym jak sie relaksujesz napisz kilka rymów o tym co czujesz" i tym rymem Autentykom otworzył oczy

pozdro

co to dissy ? nie jestem żadnym hhpowcem więc nie wiem... tede ma kase to sobie ssśiewa ale wyścig szczurów jest ok choć jak dzwonisz do tefego czy zagra koncert to isę najpierw pyta za ile a nie gdzie...

za bans :-) [ bounce ! ] to największą jazde onar dostaję choć kręć dupą onara i brx podoba mi się :-) hmm ale eldo w blokaersach przesadził z tymi spodniami po siostrze moim zdaniem... choć nie twierdzę, zę tak nie było i nie ma takich ludzi :-(

dissy , dissowanie znaczy jezdzenie gnojenie kogoś , Blokersi to <span style="color:red;">[ciach!]</span>owy Film i to strasznie tam same parówczaki prawie były nic z podziemnej warszawy. A co do "spodniach po siostrze" to nie wiem czy to u Eldoki prawda ale mój kumpel jakies 0,5 roku temu dopierdalał w dżinsach starszej siostry więc to możliwe :). Blokersi to kicha straszna komera w ogóle po co to wyszło?? żeby ściągnąc do naszej kultury pozeróf i komerów których jest teraz 80%! ,ale niedługo przejdzie moda na HiPHoP jak jakiś debil pojdzie sam na blachu i za toptobootom dostanie kolegium 7k zł to będą mieli frajerzy i Toye nauczke i im sie odechce i wrócą do Disco. Polski HipHop czeba zamknąć1!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka moda co nie???
Dla mnie to żadna moda, ja po prostu kocham tą muzykę, a że Ty tego nie możesz lub nie potrafisz zrozumieć to już Twój problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dla mnie to żadna moda, ja po prostu kocham tą muzykę, a że Ty tego nie możesz lub nie potrafisz zrozumieć to już Twój problem...

Ile ty masz k.... lat? 12? walisz bzdety jak wszystkie dzieciaki, ktorym sie wydaje, ze wiedza o co chodzi w rapie. masowa papka, komercyjne g.... teraz moda na bycie autentycznym i podziemnym tak? dorosnij, chodzi tylko o $$$ :lol: i o laski, nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: 

Ile ty masz k.... lat? 12? walisz bzdety jak wszystkie dzieciaki, ktorym sie wydaje, ze wiedza o co chodzi w rapie. masowa papka, komercyjne g.... teraz moda na bycie autentycznym i podziemnym tak? dorosnij, chodzi tylko o $$$ :lol: i o laski, nie?
hmm...no widzę, że nie da się z wami rozmawiać jak z ludźmi...trudno...ja po prostu lubię sobie posłuchać hip hopu i tyle...a Wy robicie z tego nie wiadomo co...bez przesady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieeeeee.... znowu robi się wojna HH kontra reszta swiata.

Zxc: wiesz że coś tam dzwoni ale nie wiesz w którym kościele (jeśli chodzi o tą muzykę) Nie obraź się ale sądząc po twoich wypowiedziach <span style="color:red;">[ciach!]</span>o się znasz np. nie "AMD tysiąc dwieście" tylko jest ".... ponad chodnikami taktowanii przez dwa tysiąc dwieście...." (PFK - Kinematografia - Chwile ulotne / Fokus)

Wyjaśnienie :) - Chodzi o Techniksy 1200 - najczęściej oprócz Westaksów uzywane adaptery do miksowania muzyki przez DJ-ów. A dlaczego "dwa" to chyba wie każdy kto widział jakikolwiek DJ battle, ew. koncert HH.

Prosiłbym moderatora o zamknięcie tego topiku bo robi się już nieciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topic jest na celowniku  :o 

Jezeli zrobi sie troszke nieciekawiej = closed  :P

reed ale mi tylko chodziło, żeby pokazać ten teskt a ze oni juz zaczeli się kłócic to nie moja wina :-( można ich posty zawsze usunac a temat przykleić ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TMQ: widzisz ze niektorych tematow lepiej na tym forum nie poruszac - ale nic na to nie poradzimy. :(

cudownie ........ niestety emocje wziely gore .......

reed bacznie obserwuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieeeeee.... znowu robi się wojna HH kontra reszta swiata. 

Zxc: wiesz że coś tam dzwoni ale nie wiesz w którym kościele (jeśli chodzi o tą muzykę) Nie obraź się ale sądząc po twoich wypowiedziach <span style="color:red;">[ciach!]</span>o się znasz np. nie "AMD tysiąc dwieście" tylko jest ".... ponad chodnikami taktowanii przez dwa tysiąc dwieście...." (PFK - Kinematografia - Chwile ulotne / Fokus) 

Wyjaśnienie :) - Chodzi o Techniksy 1200 - najczęściej oprócz Westaksów uzywane adaptery do miksowania muzyki przez DJ-ów. A dlaczego "dwa" to chyba wie każdy kto widział jakikolwiek DJ battle, ew. koncert HH.

Prosiłbym moderatora o zamknięcie tego topiku bo robi się już nieciekawie.

nie nie nie ,PFk znałem w ogóle nie lubie ich muzy ale napewno nie był ich text i ich text kojarze a tamtego nie. Co do Technics 1200 to znam je niezle a Westaxy jeszcze lepiej wkońcu DJ męczą czarna płyte ja i moje ludzie walczą z bitem :). I to ty teraz wykazujesz jak sie znasz zapodając zły text :) bo Kinematografie znam bardzo dobrze (miałem kontakt z jedym z producentów beatów na ta płytke). Co do HH to ja już długo przestałem uznawać to tylko za muzyke. Teraz już żyje tym :) jedyne co mnie omineło to BBoying (ale znam skład Trick Maker's z KrK) , z farbami się porobiło pierwsze srebro na Hardcorową droge mnie wrzuciło i maluje dosyć (ostrzegam nie styl paróffa :) tego pełno!). BitBoxy i Wolne style tez oczywiście tworzę :). Jak znajdziesz co to byl za text z tym 1200 to jesteś niezły bo i tak nie znajdziesz bo To nie Leży w każdym sklepie to imo pamęiam z jakiegoś undergroundowego kawałka! (Secena KRK(

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi