piotralek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Mam problem w wyborze dysku 120Gb ATA100/133 :D Waham się pomiędzy Samsungiem a Segatem. Mam już jeden dysk Segate 40gb i działa od kilku lat świetnie. Zależy mi również na ciszy. Dysk będzie współpracował z ECS K7VZA 1.0 ; AMD Duronem 800mhz :-P Czy wszystko będzie ze sobą swspółgrać i nie będzie żadnych problemów ?? P.S. Na stronie producenta wyczytałem, że płyta ECS K7VZA 1.0 obsługuje dyski do 136gb :) pozdro 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Moim zdaniem Segate sam używam i jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahtrin Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Moim zdaniem Segate sam używam i jestem zadowolony :) Stoję przed podobnym pytaniem co piotralek, mam aktualnie Seagate Baracuda 80GB i nie jestem zadowolony. Mam go 3 rok, więc w sumie trochę jest, lecz dysk się psuje, często zaczynał dziwnie brzęczeć, zwiecha i restart, kilka razy skończyło się na reinstalce. Może jakieś inne dobre firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Stoję przed podobnym pytaniem co piotralek, mam aktualnie Seagate Baracuda 80GB i nie jestem zadowolony. Mam go 3 rok, więc w sumie trochę jest, lecz dysk się psuje, często zaczynał dziwnie brzęczeć, zwiecha i restart, kilka razy skończyło się na reinstalce. Może jakieś inne dobre firmy? Osobiscie polacam dyski Hitachi DeskStar http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=139 Sa ciche oraz wydajne i nie grzeja sie mocno, u mnie 30 stopni przy wentylku puszczonym na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Osobiscie polacam dyski Hitachi DeskStar http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=139 Sa ciche oraz wydajne i nie grzeja sie mocno, u mnie 30 stopni przy wentylku puszczonym na 5V Hmmm coś i tak dość ciepły ten dysk. Ja mam samsunga SATA2 P120 i bez chłodzenia mam 33 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Czy dysk będzie kompatybilny z configiem z 1 postu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...