Gunarek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam Mój sprzęt to: Procesor: Intel Pentium IV 3.0 Ghz Ht Prescott s.478 Płyta główna:Intel d865GBF Karta graficzna:Gigabyte Radeon 9550 RAM:512MB CL2.5 Dysk twardy:WD Caviar 80GB Chciałem dokonać małej modernizacji.Wczoraj przyszła do mnie nowa płyta główna Abit IS7, pamięć Kingston 512MB CL2.5 i Zasilacz Chieftec HPC-360-202-DF.Nigdy nie przekładałem nic z jednej płyty głównej do drugiej.Więc przełożyłem wszystko, procesor z wentylem, pamięci, dysk twardy, nagrywarkę dvd,itd.Podłączyłem kabelki odpowiedzialne za uruchomienie komputera(takie małe).Włączam kompa i po 3 sekundach się wyłącza i tak za każdym razem.Więc przełożyłem z powrotem do starej płyty Intela, uruchamiam kompa włącza się, tym razem się nie wyłącza tylko nie ma obrazu komp cały czas chodzi, chodzą wiatraki, aale nie ma obrazu.Nie wiem co to może być, ale na pewno nie karta graficzna bo wkładałem na innego kompa to działała.Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam Mój sprzęt to: Procesor: Intel Pentium IV 3.0 Ghz Ht Prescott s.478 Płyta główna:Intel d865GBF Karta graficzna:Gigabyte Radeon 9550 RAM:512MB CL2.5 Dysk twardy:WD Caviar 80GB Chciałem dokonać małej modernizacji.Wczoraj przyszła do mnie nowa płyta główna Abit IS7, pamięć Kingston 512MB CL2.5 i Zasilacz Chieftec HPC-360-202-DF.Nigdy nie przekładałem nic z jednej płyty głównej do drugiej.Więc przełożyłem wszystko, procesor z wentylem, pamięci, dysk twardy, nagrywarkę dvd,itd.Podłączyłem kabelki odpowiedzialne za uruchomienie komputera(takie małe).Włączam kompa i po 3 sekundach się wyłącza i tak za każdym razem.Więc przełożyłem z powrotem do starej płyty Intela, uruchamiam kompa włącza się, tym razem się nie wyłącza tylko nie ma obrazu komp cały czas chodzi, chodzą wiatraki, aale nie ma obrazu.Nie wiem co to może być, ale na pewno nie karta graficzna bo wkładałem na innego kompa to działała.Prosze o pomoc. Rozumię że się przed montażem uziemiłeś,potem sprawdż czy na pewno dobrze podłączasz własnie te małe kabelki power reset itd zresetuj bios wyciągnij bateryjke z płyty na parę minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) FORMAT !! To pomoże na 99%. Mi przy wymianie płyty głównej winda zawsse padała !! edit ============ no chyba że bios Ci sie nie ładuje ;p Edytowane 18 Listopada 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...