Skocz do zawartości
mih1

Jaki Athlon64 I Jaka Plyta

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko jakiego kupic athlona64 3000+ tzn. z jakim rdzeniem i pod jaki soket i jeszcze jakas wmiare tania i wydajna plyte do 300zł a i mam takie pytanko bo chce kupic ramy 2*512dual ddr2 533mhz geil a wszystkie plyty obsluguja tylko 400mhz wezcie mi to wytlumaczcie czy oplaca sie cos takiego czy lepiej kupic jakis inny ram.z gory dzieki i sorki za klopot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko jakiego kupic athlona64 3000+ tzn. z jakim rdzeniem i pod jaki soket i jeszcze jakas wmiare tania i wydajna plyte do 300zł a i mam takie pytanko bo chce kupic ramy 2*512dual ddr2 533mhz geil a wszystkie plyty obsluguja tylko 400mhz wezcie mi to wytlumaczcie czy oplaca sie cos takiego czy lepiej kupic jakis inny ram.z gory dzieki i sorki za klopot

kup takiego Athlona

3000+ Vencie 512kb L2 socket939

ale ja i tak brał bym opertonka ;)

płyte to na Agp czy PCIex bo pod Pciex cieżko bedzie cos fajnego wybrac

ramce nie beda pasowac musisz kupic ddr

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz umieścić DDR2 w płycie która obsługuje DDR1?

Wszystkie Athlony 64 (i pozostałę również, pomijam próbki inżynieryjne itd) obsługują DDR1. Oficjalnie tylko do DDR400, ale podnosząc HTT podnosi sie także MHz Ramu i można przekroczyć nawet 300MHzów (DDR600).

Procek to bierz jakiś Venice, obojętnie byle taniej. Jeśłi myślisz o kręceniu to albo trafi Ci się dobra sztuka (niestety obecnie to marne szanse) albo mozesz kupić selekta lub z drugiej ręki prztestowanego pod względem OC.

Oczywiście mam na myśli procki na S939.

Do tego płyta którą mam w podpisie lub DFI NF4 Infinity (ok370PLN) i jakieś chłodzenie (np. AC Freezer 64).

A tak w ogóle to radzę szukać i czytać, bo to wszystko było wałkowane setki razy.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi