adamu Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam Panów, pytanie moje dotyczy tej kwestii: czy okres przedświąteczny skutkuje wzrostem/utrzymaniem się cen w sklepach ze sprzętem? Rozumiem, że zawsze sprzęt tanieje, ale czy okres przed świętami nie jest wykorzystywany przez sprzedawców do np. nie obniżania cen w związku ze zwiększonym popytem na komputery tzw. na gwiazdkę? Otóż zamierzam kupić kompa za 3 tys. PLN i zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać do stycznia/lutego (nie chodzi mi tu o odwieczny problem nienadążania za zmianami, ale jedynie o wpływ świąt na ceny). Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 tak podnosza sie poczekaj do stycznia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 przed bozym narodzeniem i komuniami zawsze jest drozej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 w hipermarketach tanieją wiec możesz sobie kupic jakis zestaw z MM [;[;[; chyba ze planujesz kupno laptopa, to chyba jedyny sprzet który ciut tanieje w sklepach typu avans/macro/mm i jest wart w nich kupna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 no ale zestawy z mm maja kilka wad ram no-name lipne mobo lipna grafa tylko proc z duzo mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) no ale zestawy z mm maja kilka wad ram no-name lipne mobo lipna grafa tylko proc z duzo mhzAle przy skoku z Pentaka 200 to zawsze coś... Edytowane 19 Listopada 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamu Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Ale przy skoku z Pentaka 200 to zawsze coś... No nieee, dzięki :) Sam sobie poskładam. Te zestawy z ulotek, hipermark, MM są rzeczywiście tańsze. Dodają też czasami jakiś świąteczny bonusss, np. podkładkę pod mysz :) Wydaje mi się, że o ile ceny nie rosną, to przed świętami nie spadają w takim tempie jak zwykle. Dzięki za pomoc. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Z tego co mi wiadomo najtaniej jest w czasie wakacji, a do nich jeszcze kupa czasu... :( Nie kupuj w święta, lepiej po. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emperator Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 A od kiedy ceny wzrastają? W grudniu czy już w listopadzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 no ale zestawy z mm maja kilka wad ram no-name lipne mobo lipna grafa tylko proc z duzo mhza widziales usmieszki na koncu tego zdania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker89x Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 A od kiedy ceny wzrastają? W grudniu czy już w listopadzie?przegladajac ceny podzespolow to widze ze jush rosna codziennie o pare zł....a chcialem sobie na swieta kompa poskladac a tu lipa chyba jednak poczekam do stycznia lub konca grudnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friendly user Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Nie wiem jak jest w innych sklepach, ale u mnie w mieście jeszcze na długo po świętach te 'zawyżone ceny' się utrzymują... Pamiętam chociażby w poprzednim roku jak było - w połowie stycznia ceny były identyczne jak w przed świętami, dopiero później zaczęły się stopniowo obniżać... Więc jeśli możesz czekać - kup w lutym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Dobra to odświeżając temat. To może ktos podać mi cenę Saphire X800 GTO 256 sprzed miesiaca, czy rzeczywiscie ceny teraz wzrosly. Nieche mi sie czekac do stycznia, czy lutego tylko po to by zaoszczedzic 20-30zl na karcie. Teraz kosztuje 830zl. Warto czekac 2 miechy by ja kupic? Edytowane 18 Grudnia 2005 przez MARTiiii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Na szczęście konkurencja jest na tyle duża, że rzadko się zdarza, żeby sprzęt elektoniczny drożał, ale utrzymuje się raczej inna tendencja, ceny utrzymują się na tym samym poziomie przez dłuższy czas. Styczeń i luty to najcięższy okres, dlatego prawdopodobnie w lutym będzie najkorzystniej dokonać zakupow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Na tych czesciach co ja np: chcę kupic to w ciagu tygodnia staniały o 40zł i chyba poczekam jeszcze i kupie po nowym roku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Na stronie http://sklep.komputronik.pl/ można porównać jakie były ceny, wystarczy kliknąć na skale obok ceny. Taki np Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice, w listopadzie kosztował 589 później 626, aktualnie 648. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Niestety nie wszędzie te wykresiki pokazują zmiany cen ale dobrze wiedzieć ze jest cos takiego. Ceny non stop się zmieniają. Napewno jeśli kupujesz cały nowy komputer to lepiej poczekać, zostanie troche w kieszeni. Ja tylko karte graficzną chce kupic i chyba nie bede czekal bo nie widze sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Dobra to odświeżając temat. To może ktos podać mi cenę Saphire X800 GTO 256 sprzed miesiaca, czy rzeczywiscie ceny teraz wzrosly. Nieche mi sie czekac do stycznia, czy lutego tylko po to by zaoszczedzic 20-30zl na karcie. Teraz kosztuje 830zl. Warto czekac 2 miechy by ja kupic? Ojojoj :blink: a skad ta cena Ja zamawialem w apollo ta karte w zeszly czwartek za 721 zeta w piatek i sobote juz ich nie bylo a dzis patrze 701zł :mur: http://www.apollo.pl/?menu=store&name=gto&grp=21 Wiec mamy odpowiedz czy tanieje czy drozeje Ale oczywiscie zalezy to od sklepu jak i danego asortymentu bo dajmy na to sempron3000+ podrozal w apollo o dwa zeta :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ja jak więkrzośc czekam go stycznia/lutego wtedy sprzedawcy bądą uciekac z nadmiarem sprzetu... I ceny pujda w dół... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ja myśle ze przy obecnej konkurencji sprzet nie drożeje (ram sie utrzymuje w cenie od paru miechow - zdrobnymi wachaniamia, w gore poszly procki z klasy sredniej, grafika tanieje - spojrzcie na GF 78GT - juz po 1400 zeta idzie dostac.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) Ojojoj :blink: a skad ta cena Ja zamawialem w apollo ta karte w zeszly czwartek za 721 zeta w piatek i sobote juz ich nie bylo a dzis patrze 701zł :mur: http://www.apollo.pl/?menu=store&name=gto&grp=21 Wiec mamy odpowiedz czy tanieje czy drozeje Ale oczywiscie zalezy to od sklepu jak i danego asortymentu bo dajmy na to sempron3000+ podrozal w apollo o dwa zeta :lol2: :wink: Ta moja to AGP niestety. Na alegro są po 790zl. W tym sklepie takowych nie mają ;(. Edytowane 19 Grudnia 2005 przez MARTiiii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 ...bo dajmy na to sempron3000+ podrozal w apollo o dwa zeta :lol2: :wink: Niestety nie, w listopadzie kosztował 320, teraz 362 :-| i rozchodzi się jak ciepłe bułeczki. PS W piątek zamówiłem tego sempa w apollo, wczoraj został wysłany, więc dzisiaj powinien dotrzeć Stolicą :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 A go**o prawda.Na przyklad z prawie 190 zl potanialy 512 Kingstony.Karty graf. takze poszly w dol gdzieniegdzie.Jednak trzeba uwazac,sa tacy co ceny podniesli. Co do pamieci: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ja powiem tak: Czekac to sobie mozna i do usranej smierci ze sie tak brzydko wyraze :oops: Jak ktos chce kupic to kupuje a nie czeka na nie wiadomo co B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ktos tam porównywał cene venica wczesniej i teraz. chłopie - venice sie juz nie produkuje i stąd ten wzrost ceny... co do semprona - jak cos sie swietnie sprzedaje to cena tez idzie w górę... @dream_killer - sprzetu to sie teraz hurtownie wyzbywają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Na stronie http://sklep.komputronik.pl/ można porównać jakie były ceny, wystarczy kliknąć na skale obok ceny. Taki np Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice, w listopadzie kosztował 589 później 626, aktualnie 648.Za tyle to ja kupowałem tam BOX'a w sierpniu - chyba nawet 20 zl taniej ;] Wg mnie najlepszym okresem jest styczen/luty - dlatego sam czekam z zakupem monitorka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 A od kiedy ceny wzrastają? W grudniu czy już w listopadzie? Od zawsze. Najczeciej promocja polega na wydrukowaniu kartki z napisalem promocja, wpisaniem tej samej, juz promocyjnej ceny i zawyzonej o kilkadziesiat/kilkaset zlotych ceny przed promocja. To normalna praktyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Od zawsze. Najczeciej promocja polega na wydrukowaniu kartki z napisalem promocja, wpisaniem tej samej, juz promocyjnej ceny i zawyzonej o kilkadziesiat/kilkaset zlotych ceny przed promocja. To normalna praktyka. Dokładnie. W listopadzie odwiedzałem sklepy internetowe i co kilka dni notowałem ceny podzespoów które mnie interesowały. W jakimś sklepie, chyba płyta główna kosztowała (przykładowo, bo nie pamiętam) 350zł, a za pare dni cena podskoczyła w górę, ALE, była na czerwono i jako promocja! Paranoja. Trzeba uważać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...