hinco Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Otóz potrzebuję układ który bedzie mi zarządzał lcd np 4x 16, bedzie na nim wyświetlał temp z 2 czujników, reg obroty 2 wentylatorów marzeniem dla mnie byłoby coś takiego z dodana opcją pomiaru temp... nie wiem gdzie moge kupić taki konroler itp... pisałęm do autora ale nei odpowiada... :( Jakieś pomysły? Edytowane 18 Listopada 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) tego nie kupisz.. ponieważ układ ten zbudowany jest na mikrokontolerze.. do którego autor napisał sobie własny program.. jesli chcesz kupić to chyba od autora tylko, zaprogramowany przez niego i wykonany poza tym w temacie masz LED a pytasz o LCD :) Edytowane 18 Listopada 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 pomyłka chodzi o led:P powiedzmy że kumpel mi napisze program jak ładnie poprosze, kto go wgra..? i jak? trudne do napisania są takie programy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 programy takie trzeba umieć pisać (zazwyczaj w asemblerze) pod konkretny konroler. do wgrywania służy wmiare standardowy programator. kto może taki mieć? nie wiem... ale każdy bawiacy sie w elektronike powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 o lol, no to za dużo jednak wymagam.. ;/ wiec kupie dwa termometry, zrobie 4 regulatory i podepne wyświetlacz od jakiejś nokii... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...