Mikelos Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 no wlasnie to ale doszedlem do czegos takiego: http://img34.imageshack.us/img34/7990/zrzutekranu9se.jpg co oznacza ze kadu zainstalowalem chyba ze "kadu is now successfully installed" znaczy cos innego :wink: problem w tym ze nie pojawil mi sie skrot w aplikacjach a ja nie wiem jak bez tego uruchomic to kadu :oops: (prosze nie bijcie za to ale google nie znajduja odpowiedzi na tak durne pytanie) i co dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Powinien się uruchomić poleceniem >> kadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 emm moze tez byc tak (nie wiem jakiej powloki uzywasz),ale w (t)csh warto po instalacji dac 'rehash' dla odswiezenia.. a jezeli nie ma skrotu to soboe daj wlasny jakis...ew zrob symlinka, skrypt,,mozliwosci masz tyle ile w moswkie rakiet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Powinien się uruchomić poleceniem >> kaduw miedzyczasie samemu udalo mi sie dojsc do tego ale thx :wink: emm moze tez byc tak (nie wiem jakiej powloki uzywasz),ale w (t)csh warto po instalacji dac 'rehash' dla odswiezenia.. a jezeli nie ma skrotu to soboe daj wlasny jakis...ew zrob symlinka, skrypt,,mozliwosci masz tyle ile w moswkie rakiet moze i mozliwosci jest duzo ale ja jestem noob jesli chodzi o linuksa i zrobienie symlinka czy skryptu to jeszcze nie na moje sily - sprobuje z tym rehash, dzieki no to jeszcze jeden problemik tym razem z montowaniem dyskow fat co jest nie tak z /etc/fstab? # This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1 LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2 none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 none /dev/shm tmpfs defaults 0 0 none /proc proc defaults 0 0 none /sys sysfs defaults 0 0 /dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0 /dev/hda1 /mnt/dyskC vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0 /dev/hda5 /mnt/dyskD vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0 /dev/hda6 /mnt/dyskE vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0 /dev/hdc /media/cdrecorder auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,ro,exec,noauto,managed 0 0 /dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,exec,noauto,managed 0 0 generalnie w /mnt mam katalogi dyskow ale sa one puste. co zle zrobilem? Edytowane 19 Listopada 2005 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0Brakuje spacji/tabulatora pomiedzy vfat i auto. Az dziwne, ze ci bledow nie wywalil przy ewentualnej probie zamontowania partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...