Skocz do zawartości
Mikelos

Fedorka + Kadu

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie to ale

doszedlem do czegos takiego:

http://img34.imageshack.us/img34/7990/zrzutekranu9se.jpg

co oznacza ze kadu zainstalowalem chyba ze "kadu is now successfully installed" znaczy cos innego :wink:

problem w tym ze nie pojawil mi sie skrot w aplikacjach a ja nie wiem jak bez tego uruchomic to kadu :oops: (prosze nie bijcie za to ale google nie znajduja odpowiedzi na tak durne pytanie)

i co dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emm moze tez byc tak (nie wiem jakiej powloki uzywasz),ale w (t)csh warto po instalacji dac 'rehash' dla odswiezenia..

a jezeli nie ma skrotu to soboe daj wlasny jakis...ew zrob symlinka, skrypt,,mozliwosci masz tyle ile w moswkie rakiet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien się uruchomić poleceniem >> kadu

w miedzyczasie samemu udalo mi sie dojsc do tego ale thx :wink:

emm moze tez byc tak (nie wiem jakiej powloki uzywasz),ale w (t)csh warto po instalacji dac 'rehash' dla odswiezenia..

a jezeli nie ma skrotu to soboe daj wlasny jakis...ew zrob symlinka, skrypt,,mozliwosci masz tyle ile w moswkie rakiet

moze i mozliwosci jest duzo ale ja jestem noob jesli chodzi o linuksa i zrobienie symlinka czy skryptu to jeszcze nie na moje sily - sprobuje z tym rehash, dzieki

no to jeszcze jeden problemik tym razem z montowaniem dyskow fat

co jest nie tak z /etc/fstab?

# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details

/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1

LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2

none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0

none /dev/shm tmpfs defaults 0 0

none /proc proc defaults 0 0

none /sys sysfs defaults 0 0

/dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0

/dev/hda1 /mnt/dyskC vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0

/dev/hda5 /mnt/dyskD vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0

/dev/hda6 /mnt/dyskE vfatauto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0

/dev/hdc /media/cdrecorder auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,ro,exec,noauto,managed 0 0

/dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,fscontext=system_u:object_r:removable_t,exec,noauto,managed 0 0

generalnie w /mnt mam katalogi dyskow ale sa one puste. co zle zrobilem? Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi