extremeee Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Po przeczytaniu paru watków z forum juz sam sie zakrecilem ... mam kilka pytan prosze o rozwianie moich watpliwosci : Karta docelowo bedize pracowac na Venice 3000+ (o/c) abit an8 Ultra, dobrej zasilce, zalezy mi na karcie ktora jest oplacalna i mozna z niej duzo wycisnac podobnie jak w przypadku tego co mam podpisie czyli legendarnego gf 5900XT - cena niska a wydajnosc blisko 5950 Ultra :) Wydajnosc wiadomo : X800Gt(8p) < X800GTO(12p) < X800GTO2 (12p -->>16p) 1. Tylko teraz mam takie pytanie ktora karta posiada najsensowniejszy stosunek wydajnosci do ceny ... 2. Sklaniam sie bardziej w strone GTO niz GTO2 - prosze o weryfikacje mojego toku myslenia :) 3. Czy warto doplacac zeby miec GTO2 - wiem ze pozwoli to przerobic karte na 16p (x850Xl ?) ale czy roznica wydajnosci w stosunku do GTO jest tak duza ze warto doplacic i kupic GTO2 ? 4. Kolejne moje pytania skupiaja sie na marce .. widze ze bardziej popularne sa produkty sapphire, na drugim miejscu jest HIS - czy jest jakas konkretna roznica miedzy kartami tych producentów na tym samym chipie ?Niesadze ale wole sie upewnic. 5. Kolejna Kwestia Sapphire X800GT FireBlade - czy warto do niego doplacic w stosunku do zwyklego X800GT ? Czy istnieje wersja Fireblade dla kart GTO ? - jesli tak to czy tez warto do tego doplacac ??? Przepraszam za tak rozbudowanego posta ale czytajac tematy na forum liczace po 17 i wiecej stron naprawde mozna sie pogubic - w tym poscie chcialbym to wszystko skonsolidowac oraz wywolac dyskusje odnoscnie stosunku wydajnosc/cena czyli poprostu czy warto.. ;) Pozdrawiam EDIT : A moze jednak GF 6800 GT ? - (Nie bijcie wiem ze to dzial ATI):P Edytowane 19 Listopada 2005 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melgadis1 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 1/2/3 bralbym gto2 jest on drozszy od gto fireblade o jakies 200-300 zl ale jest wart swojej ceny. Moduje sie na x850 xl i dostajesz karte o 500 zl drozsza ;O takze jak tylko masz kase to bierz ja :D roznica miedzy gto2 a gto jest widoczna gdyby nie to ze daje sie ona modowac to nie oplacaloby sie jej kupowac bo roznica w wydajnosci nie jest duza w stosunku do roznicy ceny 300 zl... takze jezeli masz tylko zamiar ja modowac to bierz gto2 :D a jezeli nie wez fireblade i zawse mozes ja niezle podkrecic ::D 5. warto doplacic do fireblade gto fireblade jest duzo szybszy niz x800gt dodatkowo x800gt ma 8 potokow i pamieci 2,8 bodajrze i niezbyt dobrze sie kreci, natomiast fireblade 12 potokow, pamieci 1,6ns i kreci sie bardzo dobrze :D i fireblade to jest gto nie spotkalem sie z gt fireblade ;o nie bierz gf 6800gt !!! dasz za niego z 1300-1400 zl a x800gto fireblade jak go podkrecisz to uzyskuje wyniki lepsze niz 6800gt, ktory jest slabo podkrecalny !! w 3d marku 2k5 jest to roznica nawet 600 pkt ! a gto fireblade jest tanszy o jakies 500-600 zl niz 6800gt ;O ja mam x800gto fireblade :D i w temacie o gto wlasnie napisalem wyniki przed i po taktowaniu ;D na standardowym chlodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Albo GTO 3DConect(720 zł) , które narazie wszystkim się moduje na 16 potoków , albo gto@16 pot. u PITera za ok 820 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Albo GTO 3DConect(720 zł) , które narazie wszystkim się moduje na 16 potoków , albo gto@16 pot. u PITera za ok 820 zł dokładnie Dla mnie GTO2 nie jest warte dopłaty tych 200-300PLN Wzrost wydajności w stosunku do 12 potokowego GTO to max 10% a cena większa o 1/3 ... Ew. używany 12 potokowiec za jakieś 600 PLN (np z działu sprzedam B) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 na allegro ludzie sprzedaja modowalne x800gt :) na 12 potokow a i moozna jeszcze do 16 dobic tylko nie wiem czy na tamtych kartach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 dokładnie Dla mnie GTO2 nie jest warte dopłaty tych 200-300PLN Wzrost wydajności w stosunku do 12 potokowego GTO to max 10% a cena większa o 1/3 ... Ew. używany 12 potokowiec za jakieś 600 PLN (np z działu sprzedam B) ) Dokładnie popieram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) @ yotomeczek mowisz o roznicy 10% pomiedzy gto a gto2 po zmodowaniu tego drugiego na 16 p ? i owczesniejszym podkreceniu obydwoch kart czt tez nie ?:) najbardziej w dalszym ciagu sklaniam sie do GTO - a ma ktos tego 3dConnecta ? kreci sie on w takich wartosciach jak Sapphiry po zmodowaniu ? Doszedlem do wniosku ze chyba najlepszym wyborem bedzie GTO, Sapphire 256 PCI-E GDDR3 GTO FIREBLADE czy tez moze ten 3dConnect o ktorym czytalem na forum ale nie slyszalem nigdy wczesniej ? Jak sadzicie ? Pozdrawiam EDIT : Po przeczytaniu podpisu yotomeczka mysle jeszcze nad gt i jego zmodowaniu ... co o tym sadzicie ? sa szanse ze z 8 p zmoduje sie na 12 a potem na 16 (chyba raczej niewielkie) :) jeszcze zostaje kwestia podkrecalnia samego ukladu .... Fireblade rdzi sobie niezle z tego co wiem ...a normalny GTO w zestawieniu z MODOWANYM GT i GTO Fireblade jak wypada pod katem O/c - wiem ze jest na koncu ale czy sa to duze roznice Edytowane 19 Listopada 2005 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Wiesz, zamiast sie tyle produkowac kup od Yotomeczka jego X800gt i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Connect3D kończy się u mnie póki co na 560/1140 (core/mem). Na zmienionym chłodzeniu powinien jeszcze trochę w góre pójść; u innych posiadaczy tej karty wyniku w sumie podobne. Jakby nie patrzeć, jeden z lepszych wyborów pod względem cena/jakość obecnie jeśli chodzi o karty graficzne w ogóle... Sam zastanawiałem się przed zakupem nad gto fireblade od sapphire, jednak o zakupie C3D zadecydowały dwa czynniki: niższa cena względem fireblade i dostępność w sklepie, w którym mam dość fajne układy ;) Zysk z dodatkowych 4 potoków jest wprawdzie mniejszy niż się spodziewałem, no ale tak czy inaczej - 720zł za 16 potokowca z 256mb pamięci to niezła cena. GTO2 odpuścił bym na pewno - jest po prostu za droga, moda na 16p zrobi się na dużo tańszej karcie, a wyższe o/c nie jest warte dopłaty. Modowalne GT są ciekawe, ale imo cenowo zbyt blisko do x800gto, aby stanowić skuteczną konkurencję. W tej chwili w segmencie kart mid-end widzę 3 kandydatów do zakupu: 1) C3D x800gto + 80% pewny mod na 16p +średnie o/c 550/1100 (core/mem) + niska cena 720zł - słabe wyposażenie & brzydkie pudełko ;) 2) Sapphire x800gto Fireblade + pamięci 1.6ns + gwarantowane niezłe o/c (rdzeń jak wszędzie + b. dobre pamięci) - bez szans na 16p 3) HIS X800GTO ICEQ2T + pamięci 1.6ns + bardzo dobre o/c (pamięci + chłodzenie) + ciche i wydajne chłodzonko - bez szans na 16p - droga Jeśli faktycznie lubisz przy karcie grzebać i kombinować, skłaniałbym się ku C3D X800GTO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Wiesz, zamiast sie tyle produkowac kup od Yotomeczka jego X800gt i tyle... Drogi uzytkowniku klmn - po 1 sze ja tutaj chce uzyskac jak najwiecej informacji o relacjach cenowych miedzy tymi kartami a nie kupowac cos od kogos. po 2 gie - nie pomsylales zapewne ze jesli bym sie zdecydowal na zakup to bardzo przydala by mi sie F-VAT na dany podzespol. @Cruel Czyli w przypadku sapphire GTO FB nie ma szans na moda 16 p ? Mam tez watpliwosc co do jednej sprawy ... co osiagnie lepszy wynik zmodowany 3dconnect (16p) czy bardzo wykrecony GTO FB. Pozdrawiam EDIT : Jakie pamieci ma 3dconnect ? 2,0 czy 1,6 ? Edytowane 19 Listopada 2005 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) po 2 gie - nie pomsylales zapewne ze jesli bym sie zdecydowal na zakup to bardzo przydala by mi sie F-VAT na dany podzespol. @Cruel Czyli w przypadku sapphire GTO FB nie ma szans na moda 16 p ? Mam tez watpliwosc co do jednej sprawy ... co osiagnie lepszy wynik zmodowany 3dconnect (16p) czy bardzo wykrecony GTO FB. Pozdrawiam EDIT : Jakie pamieci ma 3dconnect ? 2,0 czy 1,6 ? jeżeli myślisz tylko o nowych kartach i planujesz wykręcić gt@12p lub nawet 16p to zapomnij o gt - nowe są właściwie niemodowalne. użytkowników gt@16p na forum to można policzyć na palcach jednej ręki - to ewenement. 16p na chwilę obecną tylko c3d lub gto2. gto2 to bezsens kompletny myślę. x850xt są już po 1100 - prawie tyle samo kosztuje gto2. c3d ma pamiątki 2.0ns Edytowane 19 Listopada 2005 przez cga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 czyli najbardziej oplacalne na ten czas jest GTO tylko ktora ... 3dconnect z prawdopodobiensttwem zmodowania na 16p czy tez 12 p sapphire gto FB z pamieciami 1,6... ktora z tych kart bedzei wydajniejsza po podkreceniu ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Szans na moda 16p w przypadku Fireblade brak... Jeśli chodzi o porównanie osiągów: nie mam Fireblade, nie miałem okazji testować, opieram się na wynikach innych - na rdzeniu obie karty idą podobnie, Fireblade będzie miał lekko ~100Mhz wiecej na pamięciach, natomiast C3D 4 potoki więcej. Wpływ 4 potoków na wydajność jest większy niż szybszych pamięciu - w związku z czym to C3D bedzie kartą wydajniejszą. Jedyna wada taka, że zawsze jest ten podświadomy lęk, co bedzie jeśli mod się nie powiedzie - jednak imo warto zaryzykować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Szans na moda 16p w przypadku Fireblade brak... Jeśli chodzi o porównanie osiągów: nie mam Fireblade, nie miałem okazji testować, opieram się na wynikach innych - na rdzeniu obie karty idą podobnie, Fireblade będzie miał lekko ~100Mhz wiecej na pamięciach, natomiast C3D 4 potoki więcej. Wpływ 4 potoków na wydajność jest większy niż szybszych pamięciu - w związku z czym to C3D bedzie kartą wydajniejszą. Jedyna wada taka, że zawsze jest ten podświadomy lęk, co bedzie jeśli mod się nie powiedzie - jednak imo warto zaryzykować. Hmm no tak to jest najgorsze ... a jak to sprawdzic najlepiej czy sie bedzie modowal to jakis dosowy program czy tez riva tuner czy cos ? tzn chodzi o to zeby to zrobic jakos szybko i latwo w sklepie zeby nie bylo problemow. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sted Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) dokładnie Dla mnie GTO2 nie jest warte dopłaty tych 200-300PLN Wzrost wydajności w stosunku do 12 potokowego GTO to max 10% a cena większa o 1/3 ... Ew. używany 12 potokowiec za jakieś 600 PLN (np z działu sprzedam B) ) Mam nadzieję , że nie za bardzo używany... ;) Chyba się skuszę. Właśnie się przesiadam z Athlona XP 1800@2400 (Abit NF7) na Venice 3000 (AN8 Ultra) i coś by się przydało w slocik pci-e włożyc :) P.S. To mój debiut postowy na tweaku, chociaż forum przeglądam regularnie od dłuższego czasu :) Pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2005 przez Sted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Mam nadzieję , że nie za bardzo używany... ;) Chyba się skuszę. Właśnie się przesiadam z Athlona XP 1800@2400 (Abit NF7) na Venice 3000 (AN8 Ultra) i coś by się przydało w slocik pci-e włożyc :) P.S. To mój debiut postowy na tweaku, chociaż forum przeglądam regularnie od dłuższego czasu :) Pozdrawiam Chce zrobic przesiadek na dokladnie to samo co Ty :) Venice 3000+ i AN8 Ultra :) no i owczywiscie w/w grafika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 @CRUEL W tej chwili w segmencie kart mid-end widzę 3 kandydatów do zakupu: 1) C3D x800gto + 80% pewny mod na 16p +średnie o/c 550/1100 (core/mem) + niska cena 720zł - słabe wyposażenie & brzydkie pudełko ;) ten ostatni punkt mi jakos nie pasuje, wyposazenie wlasnie ma bogate. Kabeli, przelotki, vivo i.t.p, a kartonik zwykly, nie ma czego wymagac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 @CRUEL W tej chwili w segmencie kart mid-end widzę 3 kandydatów do zakupu: 1) C3D x800gto + 80% pewny mod na 16p +średnie o/c 550/1100 (core/mem) + niska cena 720zł - słabe wyposażenie & brzydkie pudełko ;) ten ostatni punkt mi jakos nie pasuje, wyposazenie wlasnie ma bogate. Kabeli, przelotki, vivo i.t.p, a kartonik zwykly, nie ma czego wymagac. ze tak się wtrące ktoś ma chyba dziwne pojęcie o OC średnie podkręcanie :blink: ponad 35% na rdzeń to średnio, sorki ale chyba coś ktoś pomylił :mur: , acha u mnie rdzeń idzie na 580 3dconnect od Piterka :) czyli co średnio?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Średnio w sensie jednemu pójdzie np 540 , a drugiemu 560. Chyba nie chodziło o to że to są kiepskie czy też średnie/przeciętne możliwości O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macjek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) a ja wlasnie wacham sie czy wybrac connect3D czy Fireblade, boje sie, ze nie bedzie mozliwosci odblokowania potokow... wtedy lepszym rozwiazaniem bylby Fireblade... trudny wybor :/ warto zaryzykowac? Edytowane 20 Listopada 2005 przez macjek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Trzeba sprawdzić w sklepie odpowiednie literki w biosie i po krzyku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Trzeba sprawdzić w sklepie odpowiednie literki w biosie i po krzyku... Tak tylko jak to zrobic ??? Chyba wziac swojego PC z domq z zainstalowanym WIN`em i sterownikami do ATI :) bo niesadze zeby pozwolili CI to sprawdzic na ich kompie - dla nich to strata czasu :) Pozdro Edytowane 20 Listopada 2005 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 PITer - fakt, kabelków itp dużo. Ale porównując z tym co niektórzy producenci dorzucają - oprogramowanie, gry, cuda-niewidy, to C3D się szczególnie nie prezentuje. Żeby nie było, mi się taki stan rzeczy podoba, bo wolę parędziesiąt zł oszczędzić niż za [ciach!]ły płacić - ale jednak pozostaje fakt, że inni dają więcej. A z innej beczki - egzemplarze które Ci się nie zmodowały też miały F w poszczególnych liniach w ATI Toolu? Kassiunia - "+średnie o/c 550/1100 (core/mem)" <-> zaleta: przeciętnie uzyskiwane na karcie o/c to 550 rdzeń i 1100 mem Btw, ktoś ma jakieś porównanie, jak karta (C3D) kręci się na biosie od Powercolora X800XT w porównaniu ze standardowym biosem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jeszcze mam jedno pytanie - jaki bios bedzie najlepszy do tej karty ? tzn jakiej firmy i ktora wersja :) Mowie oczywiscie o 3dconnect ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red91 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam!!! Mógłby ktoś zapodać linka z x800gto? Z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jeszcze mam jedno pytanie - jaki bios bedzie najlepszy do tej karty ? tzn jakiej firmy i ktora wersja :) Mowie oczywiscie o 3dconnect ;) są chyba dwa biosy do tej karty. jeden to bodajże oryginalny z odblokowanymi potokami: connect3d@16p , drugi to bios od powercolora x800xt powercolor x800xt - ten Powercolor X800 XT (PCI-E) 256 MB; 500/500 2.0 Samsung. osobiście używam tego c3d@16 (565/565), z tego co widze piter do swoich kart wbija ten drugi. kassiunia, yotomeczek maja wyższe osiągi od mojej grafy ale może dostali selekcjonowane karty :)) inni posiadacze tych kart jakoś nie kwapią się do wypowiedzi. sam zaś nie mam ochoty na wbijanie tamtego biosu - ogólnie wszystko biega mi dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 są chyba dwa biosy do tej karty. jeden to bodajże oryginalny z odblokowanymi potokami: connect3d@16p , drugi to bios od powercolora x800xt powercolor x800xt - ten Powercolor X800 XT (PCI-E) 256 MB; 500/500 2.0 Samsung. osobiście używam tego c3d@16 (565/565), z tego co widze piter do swoich kart wbija ten drugi. kassiunia, yotomeczek maja wyższe osiągi od mojej grafy ale może dostali selekcjonowane karty :)) inni posiadacze tych kart jakoś nie kwapią się do wypowiedzi. sam zaś nie mam ochoty na wbijanie tamtego biosu - ogólnie wszystko biega mi dobrze. Nie dostali :mur: selekcjonowanych specjalnie pod kątem OC, ja mam bios od 3dconnetca , yoto od XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Hmm, już sam też nie wiem, chce sobie kupić jakąś karte też na PCIE i kurcze się gubie. Czemu kupno GTO2 jest nieopłacalne? PRzecież karta X850XT PE jest chyba najlepszą kartą Radeona... Kosztuje 1100-1200 a X850XT PE kosztuje 1750zł... Oczywiście nówki. Kręci się na 560/1250. W 3Dmark2005 6650pkt... 13020 w 2003 i 24.000 w 2001se...Myślę że wezmę X800GTO2@X850XT PE... RULEZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 X800GTO2@X850XT PE... RULEZZ wlasnie kupilem i karta wymiata odblokowane potoki do 16 podkrecona narazie rdzen i pamieci do 516mhz zobaczymy ile to wyciagnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Niedziel w 100% się z Tobą zgadzam i czekam żebyś napisał jak się sprawuje i jak OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...