Skocz do zawartości
extremeee

X800 Gt, X800 Gto, X800gto2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dostali :mur: selekcjonowanych specjalnie pod kątem OC, ja mam bios od 3dconnetca , yoto od XT

dostali = kupili miałem na myśli. co do biosa to przeoczenie moje.

Hmm, już sam też nie wiem, chce sobie kupić jakąś karte też na PCIE i kurcze się gubie. Czemu kupno GTO2 jest nieopłacalne? PRzecież karta X850XT PE jest chyba najlepszą kartą Radeona... Kosztuje 1100-1200 a X850XT PE kosztuje 1750zł... Oczywiście nówki. Kręci się na 560/1250. W 3Dmark2005 6650pkt... 13020 w 2003 i 24.000 w 2001se...Myślę że wezmę X800GTO2@X850XT PE... RULEZZ

uważam, że gto2 jest nieopłacalny gdyż nie zawsze się kręci tak wysoko. na forum jest jeden, który poszedł na rdzeniu 520 - wściekłbym się lekko gdyby to taki trafił się akurat mnie. no i za 1100 można już kupić x850xt (powtarzam się z tym - sry) - te karty też chyba się troche kręcą a już mają 520/540 jak pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównym powodem nieopłacalności GTO2 jest istnienie modowalnych X800GTO za 720zł, robiących 550/1100...

Moim zdaniem nie oplaca sie dopłacac 300zl do gto2. Ja swojego gt kupilem miesiac temu za 680zl, lakier kosztowal 10zl + chlodzenie zalmana 100zl(na standardowym nie dalo sie wytrzymac) i mam super krecaca sie karte 580/570 bardzo cicha i wydajna. Gdybym teraz miał kupowac karte, kupilbym connecta3d i probowal szczescia w modziku na 16p

Edytowane przez jazdajj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge stwierdzic że nie opłaca się w zadnym wypadku zakup GTO2. Mam takowego i jedno jest pewne słabiej się kręci od connecta (rdzeń) jest droższy o +- 300zł (za pewność modowania niestaty trzeba zapłacić) oraz ma glośne jedno slotowe chłodzenie (suszarki brauna sa cichsze ;) ) jak na razie bez modów max dla rdzenia 530MHz. Pamiątki trochę lepiej bo potrafią nawet 625MHz ale to jest ich max.

A tak w ogóle to temat do zamknięcia. Jest wcześniejszy temat o GTO a zawartość tego się do niego kwalifikuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle to ja mam na 12 potokach

no tyle ze ty masz troszke nowsza platforme :)

Moj wynik jest na rocznym systemie , ze smieciami i sterami od kilku graf - ati i nv.. wynik moze niezbyt mam imponujacy - ale biorac pod uwage ze mobo kupilem jakies 2 lata czy wiecej temu to jestem zadowolony.Pozatym mysle ze 16p wiecej daje w grach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tyle ze ty masz troszke nowsza platforme :)

Moj wynik jest na rocznym systemie , ze smieciami i sterami od kilku graf - ati i nv.. wynik moze niezbyt mam imponujacy - ale biorac pod uwage ze mobo kupilem jakies 2 lata czy wiecej temu to jestem zadowolony.Pozatym mysle ze 16p wiecej daje w grach...

Też fakt. Tyle że w 3dm05 liczy sie praktycznie wylacznie karta graficzna. Takze to ze mam nowsza platforme nie powinno miec znaczenia. Tylko te Twoje smieci w systemie ewentualnie. Co do 16 potokow w grach to oczywiscie masz racje. Choc ja na brak mocy naprawde nie nazekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udalo mi sie wykrecic gto2 do 540/605(1210). Jak narazie wiecej nie idzie bo od razu ukazuja sie artefakty. W 3dmark05 mam 6295pkt.

ja tam nie nazekam 100% modowania ... na 16 p... co do krecenia nie wiem jak u innych u mnie narazie gpu 553 max a na pamieciach na max nie probowalem ale 610 (1220) spokojnie... 6350 w 3dmarku05 na 540:1220

jedyny minus jaki widze to chlodzenie jest zalosne... i dosc glosne ;-p

ale plusow jest mnustwo:

Sapphire uses faster 1.6ns memory, while Connect3D uses only 2.0ns.

Sapphire uses a guaranteed R480 core, while Connect3D uses only R423.

Sapphire is 100% moddable, the regular GTO cards from Connect 3D are also moddable. However, the success rate is unknown

a w connectach zawsze jest mozliwosc ze ci sie nie zmoduje...

www.esc.pl 999zl ;-D gto@2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też fakt. Tyle że w 3dm05 liczy sie praktycznie wylacznie karta graficzna. Takze to ze mam nowsza platforme nie powinno miec znaczenia. Tylko te Twoje smieci w systemie ewentualnie. Co do 16 potokow w grach to oczywiscie masz racje. Choc ja na brak mocy naprawde nie nazekam.

Troche sie z tym nie zgodze gdyz jak wejdziesz na strone 3dmarka i porownasz sobie testy to zobaczysz ze liczy sie rowniez czestotliwosc procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL no to tak. Nie tylko grafa się liczy w 3Dmarq...Ja mam lipnego FX5600 podręconego na max i jak podkręciłęm procka z 2090@2230 to mam więcej punktasów. Coraz bardziej skłaniam sie ku X800GTO2, GTo niepewne i w ogóle...A X850XT nie kosztuje 1100zł...chyab że używany, kręcony...Ja mówie o nowych z komputronika... I jak widać bardzo dużej liczbie posiadaczy GTO2 po zmodowaniu się kręci dobrze;] 16 potokó w grach robi swoje a czy 10mhz w to na rdzeń czy w drugą mańke to co za różnica ? Chyab granie przy 100fps jest satysfakcjonujące, jeszcze na 64Bitach procek tesh ma znaczenie wydajnościowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTO 2 jest lepsza od GTO, a od FX'a już napewno:D Nie mam GTO2 ale przymierzam się do kupna, weź najpierw przeczytaj a dopiero pisz...pisałem że nie wiem w końcu co wybrać...eh...<rotfl> chyba 100% 16 potoków i zazwyczaj dobre OC jest lepsze od niepewnych 16 potoków i dobrego OC. Troche ludzi co ma GTO2,znam ich opinie i są pozytywne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTO 2 jest lepsza od GTO, a od FX'a już napewno:D Nie mam GTO2 ale przymierzam się do kupna, weź najpierw przeczytaj a dopiero pisz...pisałem że nie wiem w końcu co wybrać...eh...<rotfl> chyba 100% 16 potoków i zazwyczaj dobre OC jest lepsze od niepewnych 16 potoków i dobrego OC. Troche ludzi co ma GTO2,znam ich opinie i są pozytywne...

pitu pitu

820PLN 16 potokowe GTO od PITera

1000PLN GTO2

Różnica w cenie ok 20%

Różnica w wydajności 5% (max 10 %)

Coś jeszcze trzeba dodawać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pitu pitu

820PLN 16 potokowe GTO od PITera

1000PLN GTO2

Różnica w cenie ok 20%

Różnica w wydajności 5% (max 10 %)

Popieram doplata takiej kasy zeby miec 5 % wiecej ???

Jakby jeszcze piter opuscil jakies 60 - 70 zl dla forumowiczow wszyscy byliby szczesliwi:P

lechu1777 - Tobie tez polecam nauke czytania z zrozumieniem - zasugerowalem ze masz GTO2 a nie stwierdzilem ... nie bylem pewny - przynajmniej taki mial byc sens tamtego posta.

Edytowane przez extremeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak i jak się okazuje niewiele więcej. A C3D lecą lepiej na rdzeniu a to dużo daje. Różnica w pamiątkach rzędu 20-30MHz to nie jest wiele.

gdybym teraz kupował i miał do wyboru C3D a GTO2 to wziąłbym tego pierwszego. No i jeszcze to chłodzenie Gto2 ech.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

GTO2 Sapphire. Standardowe chlodzenie. Bez zadnych modow.

Wydaje mi sie, ze poniewaz pomiedzy tymi dwoma kartami (GTO C3D i GTO2) nie ma sporej roznicy w wydajnosci, to chyba warto zaoszczedzic troche $ i kupic GTO C3D z gwarancja modowalnosci.

Pozdrawiam

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z jakim taktowaniem od PITera, hehe? BO GTO2 można nawet do X850XT PE podkręcić...:D

jeżeli czytałeś cały wątek to powinieneś zauważyć, że to podkręcanie na xtpe nie jest wcale takie pewne. jest już chyba ze trzech userów gto2, którym rdzeń szedł w okolicach 520-530.

pytałeś o x850xt za 1100 - są w komsadzie. to też nie firma krzak - ale sam sprawdź opinie jak chcesz - ja osobiście kupowałem u nich i polecam.

zaś co do samych gto od c3d - jak zauważyłem pierwsza partia została już wyprzedana i ciekawe czy następna będzie modowalna. jak pamiętamy z gt tylko pierwsze się modowały :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem kolejną osobą, której GTO2 Shapira idzie tylko 525 (rdzeń) [nawety o 1 mhz więcej, bo się wykrzacza, a 525 skałka] :/, pamięci kręcą sie na 640, ale ten rdzeń. Temperatura na standardzie nie prezkraczała 61 stopni a teraz na Pentagramie 100%CU jest poniżej 60 stopni.

Słowem za mało voltów :/ i pech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze no to sam nie wiem. PITer wysyła za pobraniem czy jak(oczywiście + koszt przesyłki dla mnie:P)?Bo konta w banq nie mam bo niepełnoletni jestem:D Jak za 820zł i 16/6 potoków to chyba mnie nawróciliscie:P Ale mówiecie że chodzi 560/560 już zmodowana na 16 potoków? I czy PITer moduje ją od razu czy sam sobie musze mododwać? I czy modowanie trudne jest:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi