Skocz do zawartości
lelu123

Pytanie O Pavilion Zd8000 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem na wakacjach w USA laptopa Hp zd8000 podzespoly jak u dolu Na stronie HP wykrywa go jako Pavilion zd8200 CTO. Nie wiem co jest grane nie moge zainstalowac sterownikow do laptopa ze strony ATI(wyskakuje mi jakies konflikt), dzialaj mi tylko te ze strony HP, probóbowalem omegi instalacja bez problemu, zato potem cos nie tak sa problemy przy grach. Aktualizowalem biosa na nowszego ale dalej nie moge zainstalowac sterow od ati. Prosze o pomoc jesl ktos wie co moze byc nie tak. w grach czesto mi zarywa chodz na sprzetach o gorszej konfiguracji te gry chodza spoko np w CS1.6(to chyba nie jest wymagajaca gra :cry: ) Prosze o pomoc! Czy ilosc ramu moze mic cos z tym wspolnego??

Edytowane przez lelu123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronce ATI masz standardowe stery do zwykłych kary a nie mobility. Poszukaj sterów zakonczonych _mobility a napewno ci się uda. A co do gier to zapewne masz procka PIV, bo jak się orjentuje to właśnie takie montują w Pavilionach zd8000. A on nie za bardzo nadaje się do laptka, mocno sie grzeje i przez to mogą wystąpywać lekkie zwiechy przy grach.

3maj jeszcze stronkę z odnośnikiem do orginalnych sterów ATI do kart mobilnych

http://www.hwupgrade.it/download/file/2435.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronce ATI masz standardowe stery do zwykłych kary a nie mobility. Poszukaj sterów zakonczonych _mobility a napewno ci się uda. A co do gier to zapewne masz procka PIV, bo jak się orjentuje to właśnie takie montują w Pavilionach zd8000. A on nie za bardzo nadaje się do laptka, mocno sie grzeje i przez to mogą wystąpywać lekkie zwiechy przy grach.

3maj jeszcze stronkę z odnośnikiem do orginalnych sterów ATI do kart mobilnych

http://www.hwupgrade.it/download/file/2435.html

e tam...

1)zadne specjalne stery nie sa potrzebne -ja "walcze" na normalnych i jest wszystko oki

2)procek wcale sie tak nie grzeje -bardziej czyc grafike niz procka(wiatrak jest tylko czesciej uruchamiany-idzie sie przyzwyczaic) A JA MAM 3,2 GHz

3)z p 4 wcale sie nie tnie w grach to jakis nonsens-chodzi chyba o ram(konkretnie jego brak:) bo 512 to za malo czasami,lub wolny hdd -4200 rpm)

sam nie wiem co z tym 2 hp-kiem???hmmm nic mi specjalnie do glowy nie przychodzi

lelu powiedz mi jakie te "problemy masz podczas instalacji i jakie na omegach podczas grania to moze cos pomoze-zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zainstaluje stery omegi to na 3d ekran robi sie czarny!! Nie wiem czego tnie czasem w grach np CS1.6, NFS:MW, wydaje mi sie ze przy takich parametrach te gry powinny chodzic bez problemu dysk jest 5400 RPM?? jesli ktos wie co moze to powodowac prosze o pomoc.

Kumpel ma taki sam i ma ten sam problem z nim :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabylem okazyjnie HP DUAL TV TUNER DIGITAL VIDEO RECORDER,poszukuje specyfikacji urzadzenia-instrukci obslugi opisu wejsc oraz wyjsc .Niewiem czy urzadzenie moze pracowac na koputerze stacjonarnym.Jakie jest potrzebne okablowanie oraz zasilanie.Nie wiem czy to ustrojstwo mozna podlaczyc np .miedzy TV a magnetowid. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi