MATIK Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) witam wszystkich:) mam pewien problem, szukalem tego na innych tematach, ale akurat plytka sie nie zgadzala, a wiec: chcialbym podrecic athlona xp 2000+, obecnie chodzi na standardowej predkosci, czyli 1667, temperatura luzik - max. 43 stopnie przy obciazonym procu, dodam jeszcze, ze ram kingostona 512 pc 3200 - ze sprzetu to juz po krotce wszystko. Problem polega na tym, ze nie moge zwiekszyc fsb powyzej ok 143. jak ustawie wyzej, to pokazuje sie blad w windowsie i sie nie odpala :huh: z gory dzieki za wszelka pomoc! ps. jakbym czegos nie dopisal w konfiguracji, to pytac ps2. zapomnalem dodac, ze jesli sie da fsb powyzej 140 to system sam sie resartuje, blue screeny itp Edytowane 19 Listopada 2005 przez MATIK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 FAQ poczytaj sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAMARO Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Jakie dokladnie masz te ramki... i jaki procek? Dziwne ze na 140 pojawiaja sie bledy jak ja na swoim bez podnoszenia napiecia na 166 spokojnie jade. Chyba ze to jakis Palomino to co innego. W niektorych plytkach MSI jak ja kiedys mialem... jest taka dziwaczna sprawa z ramami ze mimo ze dziala to do pewnego stopnia i z niektorymi modulami sa problemy. Mialem tez Kingstona 256 Mb... dzialal bez problemu i mial bardzo dobra przepustowosc a gdy dolozylem jeszcze jedna taka sama kosc to nawet windowsa trudno bylo wgrac... w memtescie blad na bledzie. Pojedynczo dzialaly normalnie. Plytka ta niestety nie ma stabilizatora napiecia... przynajmniej ja tam nie widze... ale to i tak by duzo nie pomoglo. Moze nie trzyma napiecia na procku. Musial bys wszystko powiedziec co dajesz na jakich parametrach bo przyczyn moze byc bardzo wiele. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 podnieś napięcie procka, jeśli masz badziewny zasilacz to raczej wiele nie podkręcisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...