grzesi0 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Mam swoją stronkę na jportalu ( www.g.hoomor.pl ) i chciałbym żeby na niej padał śnieg ;-) chodzi mi oczywiście o skrypt Java. Jest następujący <script type="text/javascript"> // copyright/modified by kuku ( http://rafael.webd.pl ) var S=[];function init(IM,HM,i){ for(i=0;i<HM;i++){(S[i]={}).o=document.createElement('img'); with(S[i].o){src=IM;style.position="absolute";} with(Math){S[i].dx=0;S[i].xp=random()*(document.body.clientWidth-50);S[i].yp=random()*document.body.clientHeight; S[i].am=random()*20;S[i].stx=0.02+random()/10;S[i].sty=0.7+random();} document.body.appendChild(S[i].o);}snow(HM);} function snow(HM,i){ for(i=0;i<HM;i++){ with(S[i]){yp+=sty;if(yp>document.body.clientHeight-50){ with(Math){xp=random()*(document.body.clientWidth-am-30);yp=0;stx=0.02+random()/10;sty=0.7+random();}} dx+=stx;o.style.top=~~(yp)+"px";o.style.left=~~(xp+am*Math.sin(dx))+"px";}} setTimeout("snow("+HM+")",10);} onload=function(){init('snieg.bmp',5);} </script> Skopiowałem go z forum webhelp bo ktoś tam sie pytał kiedyś. Tylko mój problem polega na tym że nie wiem gdzie to wkleić na jportalu. Jak wklejam do theme/functions.inc To jest cała biała strona i nic się nie ORT: wlaczylo wiec pytanie do was: Gdzie to wkleić na jportalu żeby chodziło poprawnie na każdej podstronie ? :> Edytowane 19 Listopada 2005 przez grzesi0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkam Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 wejdź w administracji w bloki menu w wklej w zawartość któregoś menu, tak jest najprościej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...