Skocz do zawartości
grzesi0

Śnieg Na Jportalu ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam swoją stronkę na jportalu ( www.g.hoomor.pl ) i chciałbym żeby na niej padał śnieg ;-) chodzi mi oczywiście o skrypt Java. Jest następujący

<script type="text/javascript"> // copyright/modified by kuku ( http://rafael.webd.pl ) var S=[];function init(IM,HM,i){ for(i=0;i<HM;i++){(S[i]={}).o=document.createElement('img'); with(S[i].o){src=IM;style.position="absolute";} with(Math){S[i].dx=0;S[i].xp=random()*(document.body.clientWidth-50);S[i].yp=random()*document.body.clientHeight; S[i].am=random()*20;S[i].stx=0.02+random()/10;S[i].sty=0.7+random();} document.body.appendChild(S[i].o);}snow(HM);} function snow(HM,i){ for(i=0;i<HM;i++){ with(S[i]){yp+=sty;if(yp>document.body.clientHeight-50){ with(Math){xp=random()*(document.body.clientWidth-am-30);yp=0;stx=0.02+random()/10;sty=0.7+random();}} dx+=stx;o.style.top=~~(yp)+"px";o.style.left=~~(xp+am*Math.sin(dx))+"px";}} setTimeout("snow("+HM+")",10);} onload=function(){init('snieg.bmp',5);} </script>

Skopiowałem go z forum webhelp bo ktoś tam sie pytał kiedyś. Tylko mój problem polega na tym że nie wiem gdzie to wkleić na jportalu. Jak wklejam do theme/functions.inc To jest cała biała strona i nic się nie ORT: wlaczylo wiec pytanie do was:

Gdzie to wkleić na jportalu żeby chodziło poprawnie na każdej podstronie ? :>

Edytowane przez grzesi0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi