wojtala Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam Mam laptopa bez napedu CD zamowilem na allegro przejsciowke taka aby hdd z laptopa podlaczyc do stacjonarnego PC i zainstalowac instalke win 95 na dysku teraz mam kilka pytan: 1 Na jakiej partycji instalowac system na fat 16 czy fat 32 2 Instalce na dysku jaka dac nazwe np: (win95 ) 3 Jak juz skopjuje instalke win 95 na hdd laptopa i wloze dysk do laptopa i teraz z jaka komende bede musial wpisac aby instalka win95 ruszyla Prosze o podpowiedzi czy dobrze musle jesli nie prosze o naprowadzenie mnie jak to zrobic pozdrawiam Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan82 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Po pierwsze to (jeśli dobrze zrozumiałem)jeśli chcesz zainstalować system na innym komputerze niż na tym gdzie system ma działać - to wątpie czy Ci sie to uda. ( na 99% według mnie NIE) 1)Chyba lepiej fat32 bo fat16 obsługuje tylko partycje do 2 GB 2)Nazwa nie ma znaczenia 3) -Załóżmy ze jesteś na dysku A:\ . -Instalke skopiowałeś do katalogu win95 na dysku C\: -na ekranie widzisz : A\:wiec przechodzisz na dysk C:\ A:\C:Teraz wchodzisz do katalogu "win95" C:\cd win95Teraz jesteś w katalogu i odpalasz setup C:\win95\setup Powinna zacząć sie instalacja. Edytowane 19 Listopada 2005 przez mikan82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemot Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Możesz też wpisać: C:\win95\setup /isSpowoduje to start instalacji bez sprawdzania partycji scandiskiem. Musisz być jednak pewien 100% sprawności dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtala Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Dzieki jak przyjdzie przelotka tak zrobie a jaka partycje utwozyc fat 16 czy lepiej fat 32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 To zalezy od tego jakiego masz tego windowsa 95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Po pierwsze to (jeśli dobrze zrozumiałem)jeśli chcesz zainstalować system na innym komputerze niż na tym gdzie system ma działać - to wątpie czy Ci sie to uda. ( na 99% według mnie NIE)windows 95 to bardzo domyslny system jest :) ja kiedys podlaczylem dystk twardy z 95 do zupelnie innego kompa, to tylko przy starcie prosil o instalke i na tym sie skonczylo, zresetowal sie z e 2 czy 3 razy i dzialal jak trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...