TomaszPaweł Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Na systemie Windows Home XP z procesorem 630 Intela zainstalowałem usługę SETI@Home Service kozystając z poradnika: Jak Przy procesie instalacji można wybrać parametr -cpu num This sets up the service to run a client on processor num. This creates a subdirectory named "CPU_num" for the client to use for all its data. Multiple "-cpu" arguments may be given to run multiple clients simultaniously on their own CPU's. Czy jak wpiszę -cpu 1 to usługa uruchomi dwa klijenty, jeden na procesorze 0 a drugi na procesorze 1 czy raczej należy to rozumieć że uruchomi jeden wątek na procesorze 1 czy ktos ma jakiś pomysł. Czy można użyć raczej dwóch przełączników seti_control install -cpu 0 -cpu1 tak aby uruchomić jednocześnie dwa procesy jeden na procesorze 0 a drugi na 1. Na razie zainstalowałem bez tego parametru i mam uruchomiony 1 proces na losowo wybranym procesorze logicznym. Edytowane 19 Listopada 2005 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...