Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co Wy na to? Jak myślicie - nowy silny konkurent czy klapa?

Dołączona grafika

(Obrazek z serwisu FrazPc.pl)

Trochę danych tech.:

- Powered by the industry"s first AGP 8x compliant engine-Xaber 400

- The new AGP 8X interface offers the perfect solution to the insufficient bandwidth of AGP 4X

- The built-in Pixilizer Engine enhancing the contrast of surface texture and refinement, and drastically improving surface mapping for virtual reality

- FMC (Frictionless Memory Control) revolutionize the long-standing memory access model and amp up the efficiency of memory and bandwidth use.

- 64MB of powerful double data rate (DDR) memory

- 250Mhz core clock speed, 250Mhz memory clock speed.

- Full acceleration for MicrosoftR DirectX 8.1 and OpenGLR 1.3 ICD.

- DVI-output for high-resolution display on digital monitors (Optional).

- Vivid NTSC / PAL TV-Output with flicker filter (Optional)

http://www.frazpc.pl/news/4212-6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej powiedz gdzie go w polsce qpić? :) bo jak przez najbliższe 2 tyg szabli nie namierzę t oqpie sobie g4ti a wolałbym jednak coś nowego i ciekawszego

pozdro

ps moim zdaniem / na podstawie opisóe i recejzji to powinno być warto o lile cena będzie rozsądna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy nowy kompetitor do nVidia i ATI jest mile widziany. Pewne jest, ze ta karta nie zostala stworzona zeby walczyc o pozycje z GF4Ti czy Radeon 8500, tylko dla low end sytems.

OEM market jest praktycznie zdominowany przez karty MX. Nagle pojawia sie karta, ktora bije GF4MX (Sprawdz tutaj) praktycznie we wszystkich testach i na dodatek ma wiecej funkcji i dx8.1 hardware support.

Na papierze i w testach ta karta wyglada dobrze, ale chcialbym rownie zobaczyc IQ. Nie screen shots, tylko karte w akcji. Kto wie, moze obraz bedzie nawet lepszy od Kyro....

Nie jest to karta dla mnie, mimo to trzymam kciuki, ze im sie powiedzie. Jezeli jest ktos na budzecie i mial zamiar kupic jakas MX, to sie moze warto zastanowic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki całkiem, całekiem. Ale zwróccie uwagę na słabiutki wyniki DX8 Feature Benchamrks. Poprostu lipa. No brak wsparcia dla testu Advanced pixel shader. Oznacza to, że SiS posiada implementację Pixel Shader'a w wersji 1.0... BTW. Lookać na słabe wyniki w Environmental Bump Mapping. Coś mi się zdaje, że gra z Full Detalami będzie 2x razy wolniejsza od tej, z wyłączonym np. EBM, czy innymi efektami uzyskiwanymi z Pixel Shader'em.

Wyniki zbliżone do GeForce3 200/460, co jest nie lada osiągnięciem dla SiS'a. Na pewno Xabre będzie lepszym wyborem niż GeForce4 MX, ale NV18 już tuż, tuż... Coś mi się zdaje, że NV18 będzie zwykłym GeForce3 np. z 2 Potokami Teksturującymi... Czas pokaże T_T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś wyczytałem że wydajność tej karty będzie trochę wyższa od Gf4Mx, jednak mam nadzieję że będzie lepiej bo testy przeprowadzano na jakiś jeszcze nie dopracowanych sterownikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...