Skocz do zawartości
flaqu

Athlon 64 3000+ Vs. Sempron 3000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam maly problem moze pomozecie mi go rozwiazac, otoz mialem zamiar kupic SEMPRONA 3000+ jednak jeden kolega mowi ze jest lipny i poleca mi ATHLONA 64 3000+ ale drugi kolega mowi ze semprony sa dobre i moge go spokojnie kupic. Moje uczucia do procesorow sa mieszane ;D bo nie wiem czym one sie tak roznia moze ktos mi to wytlumaczyc zebym dokonal dobrego wyboru ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyną różnicą jest to ze a64 chodzi w dualu jesli chodzi o pamięci. No moze troszkę na korzysc athlona gierki chodza lepiej.

zalezy o jakiej podstawce mowisz ;] semp i a64 na 754 maja kontroler jednokanalowy a semp i a64 na 393 maja dwukanalowy. DC zalezy tylko od podstawki a nie od typu procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha a ja myslalem ze a64 na podstawce 754 to wlasnie ma duala. Hmm dzieki za olsnienie . Wiec na jaka cholere przeplacac za a64 , brac semprona i koniec :). Z tego co widzę to sie troche sfrajerowalem ale no coz juz sie tego nie odkreci chyba ze wejda sempy pod 939 to sprzedam swojego a64 i kupie sempa a za zaoszczedzona kase kupie brwar:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Overclocked

no sa i to juz kawal czasu ale jak narazie dalej trudno je kupic;)

a jemu chyba raczej chodzilo o semprona na 754.. a tam niema duala na sempronie i na athlonie;) dopiero 939 maja 2 kanalowy kontroler pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi