Maciej Lewy Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam mam problem. Chcem kupic pamięć do mojej płyty ale mam pewne wątpliwości odnośnie taktowania pamięci. W instrukcji jest napisane że płyta obsługuje pamięć (max 2Gb/200 lub na 266Mhz) ale obok jest napisane ze obsługuje tez na 333Mhz ale tylko do 1Gb w overclokingu, a znów 400 Mhz tez 1 Gb ale mozna tylko włożyć w jedno gniazdo i tez w overclokingu ( jak dobrze zrozumiałem ).:):). Kurde troche tego nie rozumiem. Obawiam sie ze jak kupie pamięć 2x512/400Mhz to nie bedzie działać. Nie chodzi mi żeby działała na400Mhz wystarczy żeby szła na 266, ale chodzi o to czy mogę wsadzić pamięć taktowaną na 400Mhz i czy bedzie wszystko działać. Chce kupic taktowaną na 400Mhz bo w przyszłym roku myśle o wymianie płyty i procka. Prosze pomóżcie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Ja mam 400 ale chodzą na fsb 133-efektywne 266, nic sie nie stanie jeżeli włożysz takie pamięci do slotu na płycie-nic po za niższą ich wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ja mam 1024 400mhz kingstona wsadzone i dzialaja ale na 266 mhz czasami na 350(?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Lewy Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 aha czyli moge spokojnie takie kupic tylko ze beda se dzialaly na 266 czyli efektywnie 133 a mam jeszcze jedno pytanie: czy jak kupi pamiec 2x 512 dual chanel to tez bedzie dzialac normalnie nie chodzi o to zeby dzialaly w dualu tylko normalnie bo wiem ze moja plyta duala nie obsluguje a chcialbym kupic w dualu juz na przyszlosc kiedy zmienil bym plyte na duala. prosze jeszcze o wskazowki moze polecacie konkretnie jakas firme myslalem nad kingstonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 133 to efektywne 266 a nie tak jak Ty napisałeś. Kupuj 200-efektywne 400 i będzie bardziej przyszłościowe, najlepiej 2x 512-i to nie jest dual channel tylko dwie kości, które mogą działać w dualu o ile płyta obsłubuje. Weź Twinmosy, i nie martw sie że Twoja płyta nie obsługuje duala bo jeżeli włożysz 2x 512 to i tak będzie to 1GB działający normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Lewy Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) dzieki za wszystkie odpowiedzi wiec kupie 2x 512/ 400 tylko czy bede mogl wlozyc w dwa gniazda bo chyba nie tak ze w przypadku kosci taktowanej na 400 mozna wlozyc tylko w jedno gniazdo 1024 a drugie ma byc wolne??? wole sie upewnic aha tu jeszcze zamieszczam parametry plyty zerknijcie jeszcze czy wszystko ok(please): http://www.asrock.com/product/product_p4i45e_r3.htm a moze jeszcze pomozecie mi w wyborze zasilacza moje parametry to: Celeron 2,0Ghz, 2x512/400(jak kupie), Dvd Rw LiteOn,GeForce 6600Gt,AsRock p4i45e, Dvd-rom MSI, Dysk WD 40 Gb, interesowal by mnie jak pewnie kazdego dobry solidny cichy i na lata:) z gory dziekuje za pomoc!!! Edytowane 19 Listopada 2005 przez Maciej Lewy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 dzieki za wszystkie odpowiedzi wiec kupie 2x 512/ 400 tylko czy bede mogl wlozyc w dwa gniazda bo chyba nie tak ze w przypadku kosci taktowanej na 400 mozna wlozyc tylko w jedno gniazdo 1024 a drugie ma byc wolne???Przecież nie włożysz dwóch kości w jeden slot, tylko musisz w dwa, zasilacz kup Delte lub Fortona 350W na allegro za 40-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Lewy Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 ok dzieki, a moze ktos jeszcze mi wyjasni odnosnie pamieci co oznaczaja takie informacje jak:obsługa ECC?, rejestrowane?, low profile? czy jezeli kupie pamiec z tymi opcjami w/w to moja plyta ja obsluzy? czy to wogule ma jakis zwiazek z plyta glowna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...