dimex Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 przeczytałem że moim coolerem mozna sterować tylko spod BIOSU no ale nie wiem jak dla ułatwienia podam co mam w tym biosie żeby mógł mi ktoś pomóc: 1. cpu fan low speed 2. cpu fan mid speed 3. cpu fan high speed 4. temp of fan turn off 5. temp limit of low speed 6. temp limit of mid speed 7. temp limit of high speed 8. temp of full fan speed do powyższych ustawień mogę w biosie ustawić różna temperatury i w związku z tym proszę o pomoc w konfiruracji bo boję się że coś będzie nie tak i np. podczas grania ugotuję procesor bo wentylator nie będzie chodził a ja tego nie zauważe. dodaję, że jest to mój drugi post na ten temat bo na pierwszy nikt nie chce odpowiedzieć" poprzedni post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 jak dla mnie to ta płyta nie ma kontroli obrotów ma tylko monitoring :| a tak poza tym to coto za płyta poza tym ze gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimex Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Dałem linka do poprzedniego postu i tam jest napisane że to jest płyta ga k8ne a poza tym to jak płyta nie ma kontroli jak mam 8 pozycji w których mogę regulować temperaturę procesora dla 3 prędkości wentylatora. ???????????????????????????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) ja to sobie ustawiłem tak: 1. cpu fan low speed 5 2. cpu fan mid speed 5 3. cpu fan high speed 5 4. temp of fan turn off 0 5. temp limit of low speed 0 6. temp limit of mid speed 0 7. temp limit of high speed 42 8. temp of full fan speed 42 efekt jest taki ze przy 42 stopniach wiatrak wchodzi na pelne obroty a ponizej tego chodzi na mniejszych, do końca nie rozumiem na jakiej zasadzie ustalana jest predkosc obrotowa ale proponuje to sprawdzic doswiadczalnie, mozna sie bawic w czterostopniowa regulacja ale nie wiem czy to ma sens Edytowane 19 Listopada 2005 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czy na mojej płycie jest to możliwe ? Tutaj link do storny gigabyta http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-770t-d3lrev_1x/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...