venez Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam. Dotychczas mialem 2 Windowsy XP na dwóch dyskach ATA. Pierwszy na C: a drugi na D: (który jest oczywiście pierwszą partycją dysku Slave). Przy ładowaniu systemu pojawiało się menu i można było wybrać, z którego systemu chce się korzystać (to oczywiście wie każdy :)) Dziś kupiłem dysk na SATA 2 i teraz zamierzam mieć podstawowy system na mniejszym ATA a drugi system na większym SATA. Czy będe mógł zrobić to w taki sam sposób jak na dwóch ATA? Czyli czy da się zainstalować XP na ATA, a potem podczas instalacji drugiego systemu będzie można wybrać pierwszą partycję SATA, żeby znów przy ładowaniu pojawiało się menu? Wolę najpierw zapytać czy to możliwe, bo wiem że z instalacją systemu na SATA + ATA są problemy. A może ktoś zna inny sposób na szybki wybór bootowalnego dysku bez wchodzienia do BIOSu? Kiedyś miałem płytę MSI, która miała opcję wyboru bootowania po wciśnięciu bodaj F11. Teraz mam Gigabyte K8N Ultra 9, która niestety nie ma czegoś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venez Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Hmm, czyżby nikt nie znał dobrego sposobu na zarządzanie dwoma systemami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...