axlotic Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam wszystkich. Mam takeigo kompa. Duron 1000, ecs k7s5a , 256 MB ramu 333Mhz, zasilacz 350W . Mam 200zł za modernizacje, i chcialbym cos w nim wymienic, zeby wydajniej dzialal. Nie zalezy mi wogole na grafice, chodzi tylko o wzrost mocy obliczeniowej, szybsze uruchamianie programow itp. Da sie cos z tym zrobic(wymienic) za 200zł ?:) dzieki, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricky44 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No cóż. Na twoim miejscu sprzedałbym płytę, procesor i ramy i kupił coś lepszego np. semprona na socket 754. Ale jeżeli chcesz mieć wzrost w szybkości uruchamiania aplikacji to dokup drugie 256 MB ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Starczy ci na drugie 256MB ramu i lepszy procesor pewnie, nie sprawdzę bo mi allegro nie chce się włączyć. Ram powinien kosztować w okolicach 100zł (400mhz, poprostu będzie chodził na 333mhz a różnica w cenie nieduża), za pozostałą kasę plus to co dostaniesz za durona pewnie starczy na jakiegoś athlona xp. Edytowane 19 Listopada 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Starczy ci na drugie 256MB ramu i lepszy procesor pewnie, nie sprawdzę bo mi allegro nie chce się włączyć. Ram powinien kosztować w okolicach 100zł (400mhz, poprostu będzie chodził na 333mhz a różnica w cenie nieduża), za pozostałą kasę plus to co dostaniesz za durona pewnie starczy na jakiegoś athlona xp. Dobrze gada. Zrób jak Ci radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Bardziej precyzyjnie: Tu masz pamięci za 75zł http://allegro.pl/show_item.php?item=71843611 Bez problemu dostaniesz też na allegro używanego Athlona Palomino 1700+ za ok 150zł, ale możesz poszukać jakiegoś Throughbreda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axlotic Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 dzieki, zalicytowalem juz na tej aukcji z pamieciami DDR . Mam jeszcze pytanko: wydajniej bedzie na procek/pamiec 112/112Mhz czy 100/133MHz, bo nie wiem jak ustawic w biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 w procesorach Amd seri k-7 (np twój duron lub athlon xp) wazne jest aby pamięci chodzily synchronicznie z procesorem np jesli ramy 133mhz to procesor tez 133mhz (efektywnie 266/266 jesli chodzi o ddry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...