carnage Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Mam spory problem z TVoutem w gforce'ach 4 MX 440. Mam dwie takie karty Palita oraz MSI. I na zadnej nie udalo mi sie uruchomic tvouta. Prubowalem z orginalnymi sterownikami i z detonatorami (40.72 i 40.91). Nic wogule niechce Sie wlaczyc. Po restarcie kompa z podlaczonym jedynie telewizorem tez nic niema. Czytalem ze NVIDIA nieudostepnila jakies dokumentacji i ze opcja tvouta nie jest jeszcze funkcjonalna. TVTool tez nie pomugl. Prubowalem tez rozne kable rozne polaczenia (Krotsze, dluzsze, euro, chinch). Nic, w obu kartach nie chce nic ruszyc. Moze mi ktos cos podpowie. pentium 3 500mhz. 128mb ram plyta aopen AX6BC(chyba) TV CHIP: Integrated (MV) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carnage Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 A propo na obu kompach mam win98SE... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 i ja się z tym morduje(na xp) - narazie efektów brak tvout milczy :( HeLp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 to ja mam ten sam problem u siebie na tnt2....... nie wiem jak go odpalic..... prubowalem na winie 98, 2000 i xp... z 5 rodzai sterow i 15 ;) kabli... niestety dOOpa.. nie dziala :( dlatego sobie darowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Odpowiedź: nVidia sucks => ATI Rulez :D A tak na serio to sam nie wiem cóż to może być?! Może rzeczywiście NV coś spieprzyła...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 nie dolujcie mnie, mi dziala VideoIN i na razie z tego jestem zadowolny ale qrde jak TV-Out bedzie mi potrzebne to sie chyba pochlastam :PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Moze po prostu telewizory macie d opupy. Spróbujecie na innych tv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Moze po prostu telewizory macie d opupy. Spróbujecie na innych tv mam w domciu 5 TV.... sprawdzalem na wszystkich... i nic z tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Chyba coś nie tak robicie. Trzeba wejść we właściwości ekranu>ustawienia>zaawansowane>GFXXX>nview i zaznaczyć klonowanie (oczywiście przy podłączonym TV), następnie zastosuj i powinien pojawić się obraz jeżeli macie TV Pal-NTSC). Jeżeli tylko Pal to następnie zaznaczyć 2 ekran i prawym myszy wybierz ekran. Tam zaznaczyć Pal (Państwo raczej nieważne bo Polski tam nie znajdziecie). Znowu zastosuj i powinno być ok. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carnage Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 No coz moim zdaniem to napewno nie jest wina ustawien. Bo ja nie moge wybrac opcji klonowania, a jak wciskam przycisk wykryj urzadzenia to nic to nie zmienia. Which graphics cards are supported by TVTool? All nVidia based cards are supported from TNT-1 to GeForce 4. (It is not planned to support other cards like S3 or ATI so far!) Exception GF4-MX: Usually the TV-chip is a single independent chip on the graphics card from a third party manufacturer like Conexant. These are supported by the tool. But with the GF4-MX nVidia introduces an own TV-chip NV17 which is integrated in the VGA chip and which is probably cheaper and less powerful than the external chips. For this chip there is no documentation available at all because nVidia refuses it. Without documentation a support cannot be integrated in TVTool! To jest czesc z faq na stronie tvtool'a. teraz pada pytanie kiedy zostanie wydana dokumentacja do zintegrowanego chipa? Czy ktos wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Jeżeli nie możesz włączyć klonowania to na 100% jest coś nie tak z podłączeniem. Napisz czy używasz przejściówki S-Video>Cinch oryginalnej czy jakiejś innej. Oraz co podpinasz dalej. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fight Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 witek_p ma rację... przed chwilą (z ciekawości) podłączyłem GF4MX440 (Gainward) do telewizora... Mimo że TV stoi w pokoju obok (ale mam fajny długi kabelek) obraz pokazał się natychmiast i bez żadnych zakłóceń. Kombinuj dalej to wykombinujesz... Aha... i nie TvTool-em tylko nView z Detonatora... na pewno działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcio Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 miałem MSI GF4 MX440, podłączałem do tv i działało bez problemu - a może kabelek Ci gdzieś nie styka ? Jednak z uwagi na znikające w grach tekstury i na zupełny idiotyzm - w grze IGI project brak celownika :)))) pozbyłem się tej karty i kupiłem GF2Ti , czego teraz żałuję, bo nie wiedziałem, co to Redeon 8500, a miałem kasę :(( Ale wyjście TV-OUT działało super w rozdzielczości 1024x786 (jedyny mankament - za jasne kolory) i kładło na głowę wyjście tv w GF2 MX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Powiem tak, geForce z serii mx mają najgorsze tv-out'y-- może był tak zły że nie rusza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ale widzialem gf mx podlaczonego do tv na kablach typu chinch i wszystko gralo tylko jak zwykle gf MX pozostawia wieeeele do zyczenia jesli chodzi o jakosc obrazu i wstawiana ramke ale to inna historia--- probowac trza na chinche That's @LL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcio Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 W GF2MX jest ramka, w Gf4MX nie ma czarnej ramki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcio Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przynajmniej nie było ramki w GF4mx440 (MSI) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 herqles fdx 3d prophet 8500le rzadzi do tv-out'a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carnage Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 uzywalem przejsciowki na chinch ktora dostalem razem z karta i nic sprubuje jeszcze pozmieniac kable (jak narazie prubowalem na 8m) sprubuje na 1m zobacze moze to rzeczywiscie kwestia kabla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arki Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Siemka. W właściwości:Ekram->Zaawansowane trzeba wyłączyć drugi ekran(TV) a wtedy zadziałą KLONOWANIE, z tym , że na najnowszych sterownikach widać wszystko oprócz filmu. Na starszych tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 kumpel ma gf4mx440 i działa klonowanie bez problemu.Stery to 30.XX (niewuem jaka jest końcówka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 U mnie na Gainwardzie GF4MX obraz jest tylko troszke paski latają. A miałem i tak ze go nie było :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 U mnie wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Siemka. W właściwości:Ekram->Zaawansowane trzeba wyłączyć drugi ekran(TV) a wtedy zadziałą KLONOWANIE, z tym , że na najnowszych sterownikach widać wszystko oprócz filmu. Na starszych tak Bo obraz z filmu jest tylko na monitorze podstawowym... tez mnie to wqrza bo jak chce sobie ogladnac film na tv to musze ustawic tv jako ekran podstawowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 U mnie na Gainwardzie GF4MX obraz jest tylko troszke paski latają. A miałem i tak ze go nie było :evil:Jak chcesz się pozbyć tych pasków to odepnij kablówkę. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 problem w tym że wogóle nie ma obrazu. czy wina leży w sterownikach przerobionych na Quadro czy wersji detonatorów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...