Skocz do zawartości
Wajcha

Po Wlaczeniu Torrenta Restartuje Sie Modem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Pisalem ten topic juz wczesniej, ale jakims cudem zniknal z forum.

Mam nastepujacy problem:

Kilka dni temu musialem zrobic reinstalke systemu, po wszystkim zainstalowalem sterki do modemu i cieszylem sie normalnie dzialajacym laczem. Do momentu kiedy uruchomilem klienta torrenta.

Mam Windowsa XP SP2 Home. Po uruchomieniu jakiegokolwiek klienta torrenta (probowalem kilku) mam okolo 2 - 4 minut i modem sie restartuje. Dostaje wiadomosc, ze kabel zostal odlaczony i modem po kilkunastu sekundach (czasami po kilku minutach) zaczyna dzialac. Dziala przez kilka minut i znowu to samo. Co dziwine uzywam tez innych programow takich jak emule i nie mam tutaj zadnego problemu.

Wylaczylem firewalla w windowsie i sciagnalem tez (po konsultacji ze znajomym) jakas latke na windowsa, ktora wylacza limit zrodel, z ktorych mozna sciagac jednorazowo (chyba) (WINDOWS SP2 TCP FIX). Niestety nie pomoglo. Zainstalowalem Windowsa XP PRO SP2 i rowniez ta sama historia. Nie mam pojecia co to moze byc dlatego prosze o pomoc.

Ten sam system operacyjny (plyte dostalem z zestawem) mialem fabrycznie zainstalowany i torrent dziala.

Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki modem? Jaki komp? Jakie lacze? Troche szczegolow jak ma Ci ktos cos odpowiedziec jak nic nie wiadomo na czym to jest itd....

a po co do tego konfiguracja kompa?

moim skromnym zdaniem.. pozycz od kogos modem do neo... i zobacz jak bedzie dzialal na Twoim pc.. moze to poprostu wina modemu.. te standardowe modemy dawane przez t-psa dzialaja jak chca i kiedy chca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi