Guma' Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Koleś kupił nówke kompa. Abit st6, tualatin 1,2, radeon 9000 pro. Spoko konfig do kręcenia :). Mam pytanie : kręcić go od razu, czy moze czekac, aż się 'wygrzeje' ? Ile ustawić jak coś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 wg zadajesz bez sensu pytanie na FORUM :/ Uzgodnij to z kumplem czy chce kręcić czy nie ?????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 wg mnie zadajesz bez sensu pytanie na FORUM :/ Uzgodnij to z kumplem czy chce kręcić czy nie ?????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Lepiej troche poczekać... Takie jest moje zdanie. Niech pochodzi bez OC. Potem poczytać, poszukać i jak masz dobre chłodzenie (i trochę kasy :wink: ) to OC.... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 jednego nie rozumiem jak mozna inwestowac w tak nie upgrejdowalna plyte i procesor wyzucona kasa i jeszcze jak drogo ehhhhh jush bym wolal qpic durona 1.3ghz na jakims eceesie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 jednego nie rozumiem jak mozna inwestowac w tak nie upgrejdowalna plyte i procesor wyzucona kasa i jeszcze jak drogo ehhhhh jush bym wolal qpic durona 1.3ghz na jakims eceesie Nie takie było pytanie! Durona na ecs'ie sam se kup baranie ! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ale macie problemy... :lol: Albo czekacie aby wyczuć sprzet, albo sprawdzacie jego możliwości, wady zalety tuż po kupnie by ewentualnie wymienić na nową bez zbędnego gadania. Ja bym kręcił od razu, ale bez przesady ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 nie kumam jak chce krecic to odpala chlodzenie i kreci a nie jakies wywody robic to nie samochod ze musi sie dotrzec tulipana mozna do 1800 dokrecic durona nie a speeda to malenstow ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 dora powiem teraz na temat jesli zalezy mu na grach ja bym podkrecal bo zeby wykorzystac moc tego radeona potrzeba przynajmnie 1.5ghz a jesli nie chce grac np na wysokich rodzielczosciach wygfladzanie itp lepiej sie nei pieprzyc z tym podkrecaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 nie kumam jak chce krecic to odpala chlodzenie i kreci a nie jakies wywody robic to nie samochod ze musi sie dotrzec tulipana mozna do 1800 dokrecic durona nie a speeda to malenstow ma Własnie o taką odpowiedz mi chodziło. Kręcić i już :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Teoretycznie jest to prawda. Ale krzem tez musi się czasem dotrzeć. Ja z czasem mogłem ustawić 4MHz wyższe FSB przy tej samej stabilności! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ten topic jest bez sensu niech pogromca zbędnych topiców grzesio go wywali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ten topic jest bez sensu niech pogromca zbędnych topiców grzesio go wywaliSam jesteś bez sensu. Nie masz nic do powiedzenia to siedż cicho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Teoretycznie jest to prawda. Ale krzem tez musi się czasem dotrzeć. Ja z czasem mogłem ustawić 4MHz wyższe FSB przy tej samej stabilności!Zgadza się. Dlatego pytam. Czekać czy kręcić !? Wiele osób ma podobny config, może ktoś wie cosik. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 kumpel niech zdecyduje :) potem jak cos sie stanie to powie ze to przez ciebie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Krecic, alez oczywiscie, poki mozna, dla mnie takie pytanie troche bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Proste: jak jest zadowolny w wydajności w tej chwili to nie kręcić - jak mu nie pasi wydajność to kręcić jak sie da!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 chyba forum mowi samo za siebie liczyles na innaa odpowiedz niz nie krec ?? krec krec ile w lezie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Takie większe kręcenie to najlepiej na czas puszczenia 3D Marka, aby sprawdzić ile się ma tych ptk. bo już przy tych końcowych 5% O/C traci się gwałtownie stabilność, a w grach nie widać różnicy dalszej różnicy. Proponuje więc podkrecenie kompa na stałe, nieznacznie 15-20%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ojciec, prac ???? ano prac ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Takie większe kręcenie to najlepiej na czas puszczenia 3D Marka, aby sprawdzić ile się ma tych ptk. bo już przy tych końcowych 5% O/C traci się gwałtownie stabilność, a w grach nie widać różnicy dalszej różnicy. Proponuje więc podkrecenie kompa na stałe, nieznacznie 15-20%. zartujesz sobie tualatin moj na dzien dobry przywital mnie fsb 100 na domyslnym napieciu dpbrze go do chlodzi i bedzie 1700-1800 i w grach to jest roznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 zartujesz sobie tualatin moj na dzien dobry przywital mnie fsb 100 na domyslnym napieciu dpbrze go do chlodzi i bedzie 1700-1800 i w grach to jest roznica Chyba cos ci sie pomylilo. Pewnie ci chodzilo o fsb 133MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 wiem co pisze ja mam go na 170 !!!! 133 to pominalem zaczalem od 150 i wyzej :) majac w kompie abita st6 (jedna z lepszych plyt pod tulipany osobiscie wole swoja) i radka 9000 pro ja bym krecill ile da rade znakiem wode na radoslawa i max co potrafi a nawet wiecej bo bym pelta dal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Jak twój kolega lubi kręcić to niech kręci. Tydzień niech wytrzyma bez a potem to hulaj dusza. Ten tydzień to tak żeby zobaczyć jak się procek zachowuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 A właściwie to pytanie mnie troche dziwi. Tu jest forum O/C więc każdy chyba powie żeby kręcić. albo iśc na żywioł i od razu (nie polecam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 oczywiscie ze krecic po to sa procesory zeby je krecic jak bys nie chcial krecic to po co Ci komp ??? :D:D:D:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Człowieku! Kręć go ile wlezie. to nie nowy celek - jego granice wyznaczy ci płyta :lol: Dotrze się równie dobrze podkręcony (a z tym dotarcire to niestety fakt - u mnie procki chodziły stabilnie dopiero po jakimś czasie, chodzi o choćby temperaturę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Takie większe kręcenie to najlepiej na czas puszczenia 3D Marka, aby sprawdzić ile się ma tych ptk. bo już przy tych końcowych 5% O/C traci się gwałtownie stabilność, a w grach nie widać różnicy dalszej różnicy. Proponuje więc podkrecenie kompa na stałe, nieznacznie 15-20%. zartujesz sobie tualatin moj na dzien dobry przywital mnie fsb 100 na domyslnym napieciu dpbrze go do chlodzi i bedzie 1700-1800 i w grach to jest roznica Pisząc to nie zważałem na liczby lecz fakt. Podkręcając (przykładowo) o 20% przypuśćmy, że ma się dużą stabilność, która gwałtownie spada po O/C 25%. Wniosek z tego taki, że niewarto wyciskać tych dodatkowych 5% - chyba że na krótki czas (zapuszczenie 3D Marka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Pisząc to nie zważałem na liczby lecz fakt. Podkręcając (przykładowo) o 20% przypuśćmy, że ma się dużą stabilność, która gwałtownie spada po O/C 25%. Wniosek z tego taki, że niewarto wyciskać tych dodatkowych 5% - chyba że na krótki czas (zapuszczenie 3D Marka). Co ty nie powiesz :lol: . Duża stabliność buhaha . Ciekawe kto kręci system tak do niestabilności i pozniej chce go używać ? Niebardzo rozumiem tą twoją dużą stabliność i jej spadanie :). Dlamnie komp albo jest stabilny albo nie ! System musi mi wytrzymać 24 h wygrzewania i wtedy uznaje go za stabilny. - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 ja pierdyka, wy naprawde sie nie dogadacie. Jak gosciu chce krecic, to tylko maksymalnie, bo inaczej to trzeba bylo se mocniejszy komp kupic.... A co do tego, że krzem się dociera, to potwierdzam... mój procek na początku słabo zapodawał, ale po jakimś czasie poszedł już na full. Jak się ma spalić to się i tak spali!!! Nie ma sensu kręcenie na +10%, kiedy stabilnie chodzi na +20%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...