Skocz do zawartości
bialy_1

Zmiana Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kompa:

Gigabyte K7 Triton Nforce2

Leadtek GeForce4 Ti 4200 64MB,

256MB Kingstone (333),

Segate 40GB 7200obr./min.,

AMD Athlon™ XP 2000+ / 1.67GHz - nie podkrecany/

(prosze sie nie smiac!)

Hmmm... i chcialbym zmienic troszke, bo w NFSMW moge grac tylko na 640/480 i na medium detail smilies/tongue.gif wtedy tylko sie nie tnie! smilies/bigsmile.gif Nie mam zbyt duzo pieniedzy, ale myslalem, zeby kupic jeszcze 512RAM no i karte jakas, tylko nie wiem jaka.. wiem ze np. LEADTEK GEFORCE 6600GT 128MB 128BIT GW mam za 585zl. ale w tej cenie sa chyba tez inne karty... z tym ze nie wiem czy lepsze?!

PS. no i czy to starczy zeby pograc np. wlasnie w tego NFS?? moze na 1024/768 ?? Z gory dzieki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sama karta dużo ci nie da, musiałbyś jeszcze procka i ramu dokupić. u mnie na 512 ram potrafi przycinać, a ty masz tylko 256. imo lepiej bybyło jakiegoś radak 9800 pro używanego poszukać, jakiegoś athlona mobile 2500+ albo nawet 2800 z odblokowanym mnożnikiem i 512 ram 400mhz. ile możesz max kasy na to wydać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sama karta dużo ci nie da, musiałbyś jeszcze procka i ramu dokupić. u mnie na 512 ram potrafi przycinać, a ty masz tylko 256. imo lepiej bybyło jakiegoś radak 9800 pro używanego poszukać, jakiegoś athlona mobile 2500+ albo nawet 2800 z odblokowanym mnożnikiem i 512 ram 400mhz. ile możesz max kasy na to wydać ?

@janio

tak tylko on ma tytana a ty masz MX ;)

@biały1

lepiej sprzedaj procka + płyte + ramce za wszystko dostaniesz około 300zł dołóż 700zł i kup

sempa 2600+ 270zł

gigabyta k8ne 275zł

512 mb używki na allegro 120zł

uzywanego 6600 na PCIex 320zł

i fortrona 50zł

= 1035zł

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moge sprzedac najpierw tego co mam, bo musze miec caly czas kompa... w sumie to procka moge podkrecic do 1,8 moze nawet 2,0 co? nie starczy?! Ram 512 dokupie i bedzie 768:P bo na wiecej kasy nie mam, no a do 600zł za karte chyba lepszej niz GF6600GT nie kupie?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi