zuli007 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Do karty zainstalowane sterowniki z płyty oraz oprogramowanie winfast PVR... Karta działa dobrze poza jednym mankamentem.... Wyszukiwanie kanałów realizuje w następujący sposób : w opcjach lokalizacji nastawiam poland- PAL , cable następnie wyszukuje kanały metodą adaptive channel scanning. Po jakimś czasie karta znajduje wszystkie kanały. Niestety wystarczy w programie zmienić wyjście np. na AV i powrócić do tunera , bądź wyjść i wejść do programu i system odbioru z PAL zmienia się na NTSC bądź SECAM i wszystko szlag trafia. Oczywiście nie mogę zmienić tego systemu, muszę wyszukiwać kanały na nowo... Spotkał się moze ktoś kiedyś z czymś takim ? Karta leci na orginalnych sterownikach i programie dołączonych do niej - nowszych nie mogę ściągnąć z leadteka , odnośniki do plików nie działają na żadnym serverze (Europa,USA,Taiwan). Jeśli coś to zmienia ale wątpie to karta włożona jest do stacji dokującej w laptopie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 A sprobuj recznie ustawic czest. kanalow. U mnie tez troche problemow bylo z softem to tej karty, szkoda gadac. Przed wczoraj sciagalem sterowniki najnowsze i stronka chodzila... (tv 2000expert) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) No fakt, zmienili stronkę- podzielili to na małe archiwa (pare dni temu tego nie było)i teraz mi ciągnie. W drugim kompie mam XP Experta i z nim także były problemy, ale jakoś mi się udało to uporządkować. Ręcznie poustawiac kanały masz na myśli dopisywanie częstotliwości ? Bo jeśli tak to po dodaniu ~20 wszystko się sypie, nie wiem dlaczego. Mam nadzieje ze nowa aplikacja rozwiąże problem. Update#1 Niestety instalacja nowej aplikacji nic nie dała, ponadto wpadłem na pomysł żeby z drugiego kompa podmienić katalog z programem. Programy wszystkie są ustawione, tylko problem w tym iż komp nie wiem dlaczego automatycznie przełączył system na SECAM i obraz jest..... Niema tutaj pliku lub nieda się jakoś ręcznie przestawić systemu na PAL ? (w programie wybór systemu jest nieaktywny). Edytowane 22 Listopada 2005 przez zuli007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...