Skocz do zawartości
zuli007

Winfast Xp Rm Nie Zapamietuje Kanalow

Rekomendowane odpowiedzi

Do karty zainstalowane sterowniki z płyty oraz oprogramowanie winfast PVR...

Karta działa dobrze poza jednym mankamentem....

Wyszukiwanie kanałów realizuje w następujący sposób :

w opcjach lokalizacji nastawiam poland- PAL , cable następnie wyszukuje kanały metodą adaptive channel scanning. Po jakimś czasie karta znajduje wszystkie kanały. Niestety wystarczy w programie zmienić wyjście np. na AV i powrócić do tunera , bądź wyjść i wejść do programu i system odbioru z PAL zmienia się na NTSC bądź SECAM i wszystko szlag trafia. Oczywiście nie mogę zmienić tego systemu, muszę wyszukiwać kanały na nowo...

Spotkał się moze ktoś kiedyś z czymś takim ? Karta leci na orginalnych sterownikach i programie dołączonych do niej - nowszych nie mogę ściągnąć z leadteka , odnośniki do plików nie działają na żadnym serverze (Europa,USA,Taiwan).

Jeśli coś to zmienia ale wątpie to karta włożona jest do stacji dokującej w laptopie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, zmienili stronkę- podzielili to na małe archiwa (pare dni temu tego nie było)i teraz mi ciągnie. W drugim kompie mam XP Experta i z nim także były problemy, ale jakoś mi się udało to uporządkować. Ręcznie poustawiac kanały masz na myśli dopisywanie częstotliwości ? Bo jeśli tak to po dodaniu ~20 wszystko się sypie, nie wiem dlaczego. Mam nadzieje ze nowa aplikacja rozwiąże problem.

Update#1

Niestety instalacja nowej aplikacji nic nie dała, ponadto wpadłem na pomysł żeby z drugiego kompa podmienić katalog z programem. Programy wszystkie są ustawione, tylko problem w tym iż komp nie wiem dlaczego automatycznie przełączył system na SECAM i obraz jest..... Niema tutaj pliku lub nieda się jakoś ręcznie przestawić systemu na PAL ? (w programie wybór systemu jest nieaktywny).

Edytowane przez zuli007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi