Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czym ... ble, ble, ble ... zastanawiam..

Właśnie. Czym malowałeś (też się przymierzam) ??

Malowałem sprayem ... ble, ble, ble ... Automax.

Widze i czytam, że jesteś z Krakowa, więc spytam się gdzie qipowałeś i ile kosztowała(chodzi o jedną puszkę) ?? Z góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym ... ble, ble, ble ... zastanawiam..

Malowałem sprayem ... ble, ble, ble ... Automax.

Widze i czytam, że jesteś z Krakowa, więc spytam się gdzie qipowałeś i ile kosztowała(chodzi o jedną puszkę) ?? Z góry THX

Lakier kupowałem w DHO (koło Krakchemii) chyba 12zl za 400ml, mają tam naprawdę duży wybór kolorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wrazeniem !!!!! jak najbardzej pozytywnie. Ile kosztuja takie galki i jak zrobiles te czerwone otoczki na potencjometry ??? :wink:

Gałki kosztują 8zl za szt. "Czerwone otoczki" zrobiłem wycinając w zaślepce otwory o średnicy większej od gałek które wpuściłem kilka mm do wewnątrz, a wnętrze rheobusa podświetliłem ultrajasnymi diodami 3mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym malowales bude.. Jakies podklady,lakiery itd.? Wlasnie bede malowal i tak sie zastanawiam..

Malowałem sprayem Fast Finish. Na blachę nie używałem podkładu, jedynie zmatowiłem orginalny lakier, a plastiki przed położeniem lakieru zmatowiłem i przeciągnąłem podkładem na plastik Motipa. Końcowy efekt uzyskałem dzięki paście polerskiej Automax.

Rozumiem przez to,ze zadnego lakieru nie stosowales na wierzch.. ?

zrobilem sobie laser leda i skierowalem go na naklejke

Jak go zrobiles?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda super, wygląd dbałość o szczegóły-super

Cieszy oko, imponujące.

Mówię to ponieważ sam próbuję wykonać obudowę w którą wepchnę swój sprzęt i wiem z jakimi problemami się człowiek boryka :D

narazie mam tak :(

Dołączona grafika

Bardzo ladna obudowa, zaimponowal mi szczegolnie nie wyglad ale precyzja z jaka jest to wszystko wykonane, jestem pod wrazeniem tego jak idealnie wygladziles brzegi otworow np. przy rheobus'ie

Ale prawde mowiac to nien jestem wieklim zwollenikiem modowania obudow, owszem cieszy oko ale ten niebieski i czerwony az bola gdy sie na nie patrzy i wogole ciezko byloby mi patrzec na taka bude dluzej, pozatym jak sie patrze ile sie nad tym nameczyliscie to az mi sie szkoda robi, tyle pracy by tylko osiagnac jakis ulotny efekt ktory i tak ktos predzej czy puzniej skrytykuje, pozatym cala te race moznaby wlozyc np. w wypasione chlodzenie ktore niewatpliwie jest bardziej ekonomiczne :mrgreen:

Osobiscie wole np. zrobic odbudowe od podstaw, wszystko my way i jestem wiekszym tradycjonalista, moja buda bylaby z drewna i oswietlenie i bylaby w zupelnie innych klimatach (gdybym taka mial)

No i trochę racji tu jest.

Chłodzenie jest ważne ja z robiłem swoje by ładnie wyglądało

Dołączona grafika

w plexi będą zamontowane ledy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszy oko, imponujące.

Mówię to ponieważ sam próbuję wykonać obudowę w którą wepchnę swój sprzęt i wiem z jakimi problemami się człowiek boryka :D  

Dołączona grafika

Bardzo ladna obudowa, zaimponowal mi szczegolnie nie wyglad ale precyzja z jaka jest to wszystko wykonane, jestem pod wrazeniem tego jak idealnie wygladziles brzegi otworow np. przy rheobus'ie

Ale prawde mowiac to nien jestem wieklim zwollenikiem modowania obudow, owszem cieszy oko ale ten niebieski i czerwony az bola gdy sie na nie patrzy i wogole ciezko byloby mi patrzec na taka bude dluzej, pozatym jak sie patrze ile sie nad tym nameczyliscie to az mi sie szkoda robi, tyle pracy by tylko osiagnac jakis ulotny efekt ktory i tak ktos predzej czy puzniej skrytykuje, pozatym cala te race moznaby wlozyc np. w wypasione chlodzenie ktore niewatpliwie jest bardziej ekonomiczne :mrgreen:

Osobiscie wole np. zrobic odbudowe od podstaw, wszystko my way i jestem wiekszym tradycjonalista, moja buda bylaby z drewna i oswietlenie i bylaby w zupelnie innych klimatach (gdybym taka mial)

Dołączona grafika

A nie za cienkie to plexi jest zeby robic otworki pod Ledy? Lepiej bys zrobil jakbys dal jako dekielek Plexi 9mm, Nie wyrwa Ci weze wtedy tych rurek z plexy. TO of course IMHO, pozatym bloczek ladnie wykonany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz zapytam,bo nie uzyskalem odpowiedzi. Czy pomalowaniu budy sprayem waliles na to lakier jeszcze czy sam spray wypolerowales automaxem i jest ok? Ten spray ma jakies specjalne wlasciwosci czy to zwykly spray?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz zapytam,bo nie uzyskalem odpowiedzi. Czy pomalowaniu budy sprayem waliles na to lakier jeszcze czy sam spray wypolerowales automaxem i jest ok? Ten spray ma jakies specjalne wlasciwosci czy to zwykly spray? 

Pozdrawiam

Sam spray wypolerowalem. Prawde mowiac nie bylem zadowolony z efektu, bo powiezchnia nie byla jednorodna po lakierowaniu (gdzieniegdzie cienie wyszly) i wszystko pasta wyprowadzilem. Co do drugiego pyt. to jest to zwyky spray (czarny mat - tylko wypolerowany :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszy oko, imponujące.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tez mam codeshita. ladny wyglad ma ale ten zasilacz..................... juz mi tak zaniza napiecia ze sie w pale nie miesci... za niedlugo bede mial jakiegos fajoskiego big towera w prezencie od qmpla......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...