flasy Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Mam zasilke modecom feel 300W . Ostatnio kilka razy (po kilku godzinnym (8-10h) dzialaniu- troche grania i windy) komputer sie po prostu wylaczyl, tylko nie chodzi o to ze zamknal mi wszystkie programy potem ekran pozegnalny i dowidzenia tylko tak po prostu pstryk! i juz. Dzialo sie to tylko w windzie (przy winampie, przy filmie, i przy internecie). Mam w obudowie 3 wiatraczki 8x8 z regulowanymi obrotami, dwa dyski, FDD, CD-RW, mobo k8ns, 512ramu, sempron64 3000+ 1,8@2,5, Radek 9200. Podejrzewam ze przyczyna moze byc zailka, sprawdzalem miernikiem napiecia i wszystko ok. Temperatury tez Cpu-z w windzie 27-30C. Czy mam wymienic zasilke na mocniejsza czy moze po prostu dolozyc jeden witraczek ktory by wdmuchiwal do srodka powietrze (jeden juz jest ten fabryczny ktory wyciaga powietrze.) Dodam ze jak przystawie reke do wylotu powietrza z zasilki to jest nawet gorace. Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 A te napięcia to sprawdzałeś w idle i w stresie czy tylko wsadziłeś we wtyczki i tyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 dobrze trzyma napiecie i w stresie i w idle. nie widac wlasciwie roznicy. 12v=12,02-12,06 5v=5,02-5,09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Dodam ze jak przystawie reke do wylotu powietrza z zasilki to jest nawet gorace. Co o tym sadzicie?Może być przegrzany, ale jeśli juz zdarzają się wyłaczenia to sam wiatraczek nie pomoże. Wyglada na to że porobiły sie zimne luty, chociaż niekoniecznie w zasilaczu - ale zasilacz najłatwiej rozebrac i sprawdzić ;) Robótka dla kogoś kto ma pojęcie o elektronice, napięcia wewnątrz wyłączonego zasilacza również mogą być niebezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 sek w tym ze zasilacz ma niecale dwa miechy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Moim zdaniem zasilka nie znosi podkrecania, jest odpowiednia dla tego zestawu ale bez OC, po OC już nie wyrabia, apmiectaj że podkrecony kompa może brac o 30% wiecej prądu...................... Kup sobie roftrona 350 albo bardzej przyszłościowo jakąs 400, to ebdziesz mógł sobuie zapuścić na niej 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...