Skocz do zawartości
e!Gr00bY

AMD Thoroughbred 1700+ (czytaj AMD wreszcie z 0.13&micro

Rekomendowane odpowiedzi

Poscik a propos news'a. Nasuwa się pytanie - Dlaczego nowe procki słabo się kręcą ?!? Przecież to porażka totalna. Mniejsze jądro, techn. 0.13µ, mniej ciepła, a one słabiej się kręcą? Oj, zaczynam się martwić o nowe procki AMD - mam nadzieje, że to wina przedprodukcyjnych egzemplaży. Druga sprawa mnie pocieszyła - że chodzą na "starych" płytach.

BTW - znowu "rude" procki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Poscik a propos news'a. Nasuwa się pytanie - Dlaczego nowe procki słabo się kręcą ?!? Przecież to porażka totalna. Mniejsze jądro, techn. 0.13µ, mniej ciepła, a one słabiej się kręcą? Oj, zaczynam się martwić o nowe procki AMD - mam nadzieje, że to wina przedprodukcyjnych egzemplaży. Druga sprawa mnie pocieszyła - że chodzą na "starych" płytach. 

Przecież to egzemplarz przedprodukcyjny z CeBIT'u :) Pierwsze Thoroughbred'y mają być taktowane zegarem 1800 MHz... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Poscik a propos news'a. Nasuwa się pytanie - Dlaczego nowe procki słabo się kręcą ?!? Przecież to porażka totalna. Mniejsze jądro, techn. 0.13µ, mniej ciepła, a one słabiej się kręcą? Oj, zaczynam się martwić o nowe procki AMD - mam nadzieje, że to wina przedprodukcyjnych egzemplaży. Druga sprawa mnie pocieszyła - że chodzą na "starych" płytach. 

To jest pewnie wiadomosc z 1 kwietnia. Wystarczy racjonalnie pomyslec i dojsc do wniosku, ze niemozliwe jest aby sie gorzej krecily gdy sa w tech. 130 nanometrow (sprawa grzania i wiekszej ilosci tranzystorow).

Chyba, ze AMD zrobi psikusa swoim fanom :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ceami bedzie podbie jak bylo z cenami P4A i P4 czyli :

W cenniku bedziemy mieli tak napisane

Athlon XP 1800+ 650zl

Athlon Xp 1800+(A) - 750zl

Bedzie gdzies roznica 100zl tak sadze i nie wiem czy beda oznaczane przez literke A ale raczej tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile beda kosztowaly w stosunku do P4 i kiedy sie pokaza w Polsce

na pewno mniej

a kiedy to nie wiem

Beda kosztowaly tyle ile sa warte w przeciwienstwie do Intela.

Moze i procki intela sa drogie.. ale tylko najnowsze modele, bo za P4 1.6A 750zl to chyba nie duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no z tymi P4 1,6a i 1,8a to trzeba przyznać niestety racje

faktycnzie za takie pieniądze po o/c są faktycznie wydajniesze od systemu na AMD za tą samą kase

ale mam nadzieję że systuacja się zmieni

no i w końcu nie każdy podkręca a wtedy P4 wypada jakoś gorzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...