pawelcio Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Witam Byłem przypadkowo w Carrefourze i napotkałem tam na ciekawy zestawik głośników. Zestaw firmy krzak FIRSTLINE (czy jakoś tak) jest przeceniony z 799 na 399zł. Zawiera potężnych rozmiarów subwoofer o wymiarach mniej więcej obudowy ATX (nawet trochę szerszy-spore bydlę:))) , 4 satelity (w tym dwie na super fajnych statywach) i głośnik centralny. Wszystko w matowo-srebrnym kolorze. Całość wygląda solidnie dość. Subwoofer ma ponoć 50W, a satelity po 15W każda, więc kładzie Creative'a na głowę. Nic tylko kupować...............ale poprosiłem sprzedawcę o podłączenie tego cudeńka.....i tu lekki zawód. Dałem Volume na max, ale grało to w sumie z głośnością przeciętnego telewizora, przy czym dość wyraźnie słychać było satelity, natomiast woofer ledwo co burczał. Dodatkowa wada to brak regulacji dla poszczególnych grup głośników, jest tylko jedno pokrętło Volume......a może to kwestia tego, że zestaw stał w dość głośnej marketowej hali...Czy ktoś ma może ten zestawik i podzieli się wrażeniami? Jaki to sprawuje się w domu ? Czy jest faktycznie głośne ? I jeszce jedno - niezłą podpuchę nam MaxMedia zrobiło. Kurde, zwabić klientów za wszelką cenę....dali w promocji zestaw głośników TONSIL do kina domowego o dobrych parametrach za 119zł :)) Problem tylko w tym, że jak dowiedziałem się od sprzedawcy, zestawy rozeszły się błyskawicznie ,a następnej dostawy oczywiście nie będzie, a w gazetkach reklamowych i na stronie www oczywiście zestwik figuruje nadal. Nawet ktoś sprytniejszy wystawia to to na Allegro -wczoraj patrzyłem i cena przekroczyła już 400zł. Rozumiem jescze ,jak supermarkety robią takie numery, że jakiś produkt jest znacznie tańszy i ludzie zwabieni niską ceną przyjeżdżają i przy okazji kupują też i inne rzeczy. Ale żeby taki numer, towar-widmo reklamować na podpuchę (bo gazetka nadal jest, a po głośnikach pozostało tylko wspomnienie ------- to już przegięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 . Dałem Volume na max, ale grało to w sumie z głośnością przeciętnego telewizora, przy czym dość wyraźnie słychać było satelity, natomiast woofer ledwo co burczał. Dodatkowa wada to brak regulacji dla poszczególnych grup głośników, jest tylko jedno pokrętło Volume......a może to kwestia tego, że zestaw stał w dość głośnej marketowej hali...Czy ktoś ma może ten zestawik i podzieli się wrażeniami? Jaki to sprawuje się w domu ? Czy jest faktycznie głośne ? Wydaje mi się że głośność basu była związana z otwartą przestrzenią, w warunkach domowych ten subwoofer wspomagany odbiciami od ścian zagra dużo głośniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 za 400pln o takich parametrach! powinno byc 0k! widzialem w "powinni tego zabronić :D" zestaw satelity po 25 i S niewiem ile mial za 800... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 wydaje mi sie ze ten zestaw kiepski ! co za takie pieniadze moz a wymygac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Jaki to sprawuje się w domu ? Czy jest faktycznie głośne ?Czlowieku opanuj sie!!! Tu nie chopdzi i glosnosc tylko o jakos. Jak chcesz miec glosno to kup jakies rozwalone duze glosniki i bedziesz miec 100db w mieszkaniu tylko ze nic nie bedziesz mogl zrozumiec. Nie oceniaj glosnikow po tym ile wytwarzaja db tylko po jakosci dzwieku a i tak glosniki komputerowe nigdy nie beda lepiej brzmialy niz 2 kanalowe kolumny :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 haha widac niektorzy nie maja pojecia o dzwieku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcio Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Jaki to sprawuje się w domu ? Czy jest faktycznie głośne ?Czlowieku opanuj sie!!! Tu nie chopdzi i glosnosc tylko o jakos. Jak chcesz miec glosno to kup jakies rozwalone duze glosniki i bedziesz miec 100db w mieszkaniu tylko ze nic nie bedziesz mogl zrozumiec. Nie oceniaj glosnikow po tym ile wytwarzaja db tylko po jakosci dzwieku a i tak glosniki komputerowe nigdy nie beda lepiej brzmialy niz 2 kanalowe kolumny :twisted: Nie napisałem,że jakość dźwięku nie jest dla mnie ważna.. Wiadomo, że nie będę słuchać w domu muzyki czy oglądać filmów przy maksymalnej głośności, ale odniosłem wrażenie, że ten zestaw przy ustawionym Volume nawet na maxa gra wyjątkowo cicho i żeby cokolwiek usłyszeć trzeba <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Volume prawie na max Nie chciałbym eksploatować sprzętu na granicy jego mozliwości, bo to chyba nie jest zbyt zdrowe dla głośników. Poza tym wydaje mi sie,że jakośc dźwieku jest lepsza, kiedy ustawienie regulatora głośności jest na niskim poziomie w stosunku do mozliwości zestawu. Jeśli chodzi o cenę, to zestaw jest przeceniony z 800 zł na 400, więc można teoretycznie do tego podejśc z tej strony, czego się spodziewać za 800zł, a nie za 400 chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Gdybyś miał taki zestaw to żadko kiedy byś słuchał muzy na maxa, chyba że kumple by przyszli i chciałbyś się pochwalić, z doświadczenia wiem sam po sobie Na twoim miejscu bym szukał coś w ofercie Creativa, dla przeciętnego użytkownika zestaw 5300 wydaje się być optymalnym rozwiązaniem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...