gramster Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 jak w tytule chciałbym się dowiedziec czy jest jakis program który by mi pokazywał temperaturę procesora graficznego w radeonie 9800pro 256mb/128bit firmy Palit , poniewaz wystapiło u mnie cos dziwnego wymieniłem orginalne chłodzenie na zestaw pentagrama Freezone xc80 i dałem radiatory na pamiec wszystko oczywiscie zrobiłemtak jak trzeba i zamknołem obudowe co rzadko czynię grałem 3 godziny w nfs mw na full opcjach poczym nagle ekran zrobił się czarny i nic sie juz nie dało zrobic oprócz restartu,po restarcie ekran zaczął pływac gdy otworzyłem obudowe buchneło ze srodka straszne ciepło a karta była gorąca,dopiero po przeinstalowaniu sterowników wróciło wszystko do normy tylko raz jeszcze zrobił sie ekran czarny i po restscie obraz się zmniejszył a w ustawieniach zmieniło ustawienie monitora na 72Hz przestawiłem na 100hz i jest dobrze.i chciałbym wiedziec czy przegrzałem kartę i jak sprawdzić temperaturę ? PS: karta jest nowa mam ją dopiero 2 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Nie ma możliwości softwareowego sprawdzenia temp GPU w Twojej karcie. Możesz to zrobić paluchem (nie polecam ;-)) lub zewnętrznym czujnikiem podpinanym pod jakiś fanbus lub niektóre płyty główne... A może temp była tak wysoka, że odkleiły się radiatorki z memek i przesunęły się powodując jakąś zwarę? A może wentyl tego Freezone'a nie pracuje poprawnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 tez mialem nieprzyjemna akcje z nowym r9800pro na drugi dzien zaczal dziwnie zaklocac obraz ,odswiezania nie moglem zmieniac ,3dmark sie wieszal karta nie wrocila do normy - poprostu trefna sztuke dostalem ,zreszta jak zwykle z moim szczesciem to moge wylapywac wszystkie wybrakowane sztuki z kazdej partii dostalem druga i odpukac tydzien chodzi dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...