Skocz do zawartości
adzik_79

Problem Z Kartą Tv Lifeview Flyvideo '98

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Czy moze ktoś mi pomoże, mam karte TV Life View Fly Video 98 i mam problem z DVD. Jak go podpinam do złącza AV in, (nie mam kabla S-video) to jest czarnobiały obraz. Podobnie jest z tunerem TV, programy odbiera ale na czarnobiało.

DLACZEGO i co mam zrobić?

Z góry dziekuję.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy na jakim systemie operacyjnym dzialasz.

Pod win 98, me i 2k powinienes miec sterowniki na cd (jezeli nie to moge przeslac),

pod win XP sa sterowniki na stronie producenta www.lifeview.com.tw (ale kolory tam nie dzialaja bo brak jest opcji pal/secam/ itp)

ale sa rowniez sterowniki na http://vcr.ferro.com.pl/ste.html i te sterowniki sa ok - sprawdzone na wlasnej skorze :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze odkopuje ale ktos moze bedzie jeszce szukal odpowiedzi ;)

Poniewaz najnowsze stery przypadly mi do gusty, a tez mialem czarnobialy obraz troche pogrzebalem i dziala juz ok. Trzeba jako kraj recznie wybrac taki w ktorym uzywa sie PAL B moga to byc np niemcy.

Jednak jak mamy kablowke to najprawdopodobniej nie wyszuka nam wszystkich kanalow wiec najlepiej zrobic to recznie

Aha i maly update. Zeby bylo mozna przeskanowac auto jak i recznie dodac kanaly powyzej 60 ustawiamy w opcjach germany, nastepnie w katalogu windows otwieramy plik win.ini i szukamy wpisow

DEFAULTNAME=Germany

Maxair=69

Minair=3

Max=60

Min=2

I ustawamy na zakres od 1(min) do 125(max) Dzieki czemu program przeskanuje nam pelne pasmo kablowki

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi