Skocz do zawartości
adriannn87

Samoczynnie Resetujące Się Ustawienia Ekranu.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sprzęt jak w podpisie, monitor iiyama lm704ut z zainstalowanymi sterami + stery do karty : DNA-ATi_4.4.5.10a-32&64x-LITE. Karta podkręcona, ale to nie ma znaczenia, bo jak powróce do standardowych ustawień to jest tak samo, a mianowicie:

Ustawiam we właściwościach ekranu: 1024x768, 85 Hz. W zaawansowanych, w zakładce ekrany też ustawiam 85 Hz. Wszystko działa do momentu kiedy wyłączę kompa (uruchomienie ponowne nie przynosi takich efektów jak wyłaczenie) - po wyłączeniu i włączeniu spowrotem ustawienia ekranu wracają do 800x600 i 60 Hz + ikony na pulpicie się ustawiają obok siebie. Przed formatem i na innych sterach nie miałem takiego problemu, a jest on strasznie wkur*******. HELP.

Edytowane przez adriannn87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak kiedys miałem .

Spróbuj tak:

Własciwości ->Ustawienia ->Zaawansowane->Ekrany - > i teraz w oknie przełączania miedzy ekranami ustawienia (Shematy) zmień "Domyślny pojedyńczy wyświetlacz" na " Przełącz wyświetlacze" i powinnio być dobrze.

Edytowane przez viking34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, piny są - monitor prawie nówka. Zaintrygował mnie ten wrzut ze sterami. :) Przypomniałem sobie, że mam chyba starego directx'a, bo mi gdzieś zaginął ten nowszy i musiałem wziąć starego żeby stery do nforce'a zainstalować... I zapomniałem o tym. Zainstaluję nowego directx'a, a potem stery od nowa - może się uda. Thx za podpowiedź w każdym razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi