jdd Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 zamontowałem sobie a64 na dfi lanparty i nie ukrywam, że spodziewałem się skrócenia czasu ładowania windy. komputer zaczyna mi ładować windows xp dopiero po minucie od włączenia (z zegarkiem w ręku) przycisku power. w efekcie komputer stoi przez 40 sek. z ciemnym ekranem i nie robi dosłowie nic. jest to aż nazbyt denerwujące, kiedy mam mało czasu, a muszę jeszcze dokładać minutę na załączenie tego złomu. liczę na waszą pomoc =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Aha kazdy wie czy go przeinstalowas itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) zamontowałem sobie a64 na dfi lanparty i nie ukrywam, że spodziewałem się skrócenia czasu ładowania windy. komputer zaczyna mi ładować windows xp dopiero po minucie od włączenia (z zegarkiem w ręku) przycisku power. w efekcie komputer stoi przez 40 sek. z ciemnym ekranem i nie robi dosłowie nic. jest to aż nazbyt denerwujące, kiedy mam mało czasu, a muszę jeszcze dokładać minutę na załączenie tego złomu. liczę na waszą pomoc =) Sprawdź czy przypadkiem nie masz CDromu i Hdd na jednej taśmie i czy masz zworki dobrze ustawione.Przełącz CDrom na drugi kanal IDe, by Hdd był sam. Edytowane 21 Listopada 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Jak Ci system zaczyna ladowac po minucie tzn. ze masz cos zle ustawione w biosie i komp cos sprawdza zanim zacznie przechodzic do ladowania systemu. Zrob reset biosu i skonfiguruj go od poczatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jdd Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Aha kazdy wie czy go przeinstalowas itd - no chyba aż takim idiotą to ja nie jestem dysk idzie na osobnej żyle - więc właśnie nie wiem w czym dopatrywać się powodów atm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 MOze zle ci sie winda cos zainstalowala, masz cos np. z przerwaniami albo cos w tym stylu, zapewne blad jest gdzies w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 A może to sprawa zasilacza-napisz jaki masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 tak tak tak, najlepiej wszystko zwalic na zasilacz hehehehe :D reset biosu, poprzelaczaj dysk na druga tasme, odlacz flopkow, ew, reset windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...