yogi186 Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ma to być gwaizdkowy prezent dla mojego qzyna .... będzie to jego dziewiczy rejs w świat komputeruff ;-) ... Doradzcie mi plizz ... bo pustka w głowie ... Monitor 17", Duron , SDRamy :roll: , zależy mi na np. Radeonku 9000 (ale pewnie sie nie uda)... i qrde niestety to coś musi być kupione w jednym sklepie ... bo ciotka chce na jakieś raty qrna .. koledzy z Poznania niech mi pomogą ;-) ... wkońcu znają miejscowe realia sklepowe. I wiecie zeby nie mieli zażaleń ... zeby to nie było mega <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ... a już wogóle byłby bajer jakby tam drukare wcisnąć. P.S. Co myślycie o tej płytce - AsRock (ASUS OEM) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5014. Będe bardzo wdzięczny za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 a komputronik jest w poznaniu. wejdz na ich konfigurator zestawow i poprubuj. chociaz bedziesz mial rozeznanie, co mniej wiecej mozesz wsadzic za ta monete. ja skladalem tak dla kuzynki, 2100 z drukarka, tylko ze bez grafiki i 15" monitor. powinno ci cos wyjsc za ta kase z radkiem. powodzenia i poszukaj. a i plytka poza tym ze asus to w porzadku :wink: masz z glowy lan i audio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ello, a więc w Poznaniu sklepem w kótrym wszystko kupuje jest Proabit, mają oni sklep na ulicy Ratajczaka oraz w Kupcu Poznańskim ( Ostatnie Piętro ). Według mnie jest to najtańszy sklep w poznaniu, miła obsługa i wogule ( może dlatego że mam tam kilku znajomych Hmm... :roll: ). Jeśli jush masz coś kupować to tylko tam. Nie znam innego tak dobrego sklepu w poznaniu :). Ich strona WWW: http://www.proabit.net/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ma to być gwaizdkowy prezent dla mojego qzyna .... będzie to jego dziewiczy rejs w świat komputeruff ;-) ... Doradzcie mi plizz ... bo pustka w głowie ... Monitor 17", Duron , SDRamy :roll: , zależy mi na np. Radeonku 9000 (ale pewnie sie nie uda)... i qrde niestety to coś musi być kupione w jednym sklepie ... bo ciotka chce na jakieś raty qrna .. koledzy z Poznania niech mi pomogą ;-) ... wkońcu znają miejscowe realia sklepowe. I wiecie zeby nie mieli zażaleń ... zeby to nie było mega <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ... a już wogóle byłby bajer jakby tam drukare wcisnąć. P.S. Co myślycie o tej płytce - AsRock (ASUS OEM) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5014. Będe bardzo wdzięczny za pomoc. Durek 1.1 - 150 zł Ventylator - 40 zł ECS K7VTA - 250 zł 256 DDR 266 - 300 zł Radzio 9k - 400 HDD 40 GB 7200 - 350 zł Buda - 130 Cdrom - 150 fdd - 40 Klawa + mycha - 50 zostaje 640 na monitor - tania 17" się znajdzie, a i nawet axp 2400 pójdzie z czasem dołożyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ello, a więc w Poznaniu sklepem w kótrym wszystko kupuje jest Proabit, mają oni sklep na ulicy Ratajczaka oraz w Kupcu Poznańskim ( Ostatnie Piętro ). Według mnie jest to najtańszy sklep w poznaniu, miła obsługa i wogule ( może dlatego że mam tam kilku znajomych Hmm... :roll: ). Jeśli jush masz coś kupować to tylko tam. Nie znam innego tak dobrego sklepu w poznaniu :). Ich strona WWW:http://www.proabit.net/ cóż, dla mnie ten sklep nie jest rewelacją (może dlatego, że nie mam tam znajomych :roll: ), co do cen to są podobne jak u konkurencji. Ciekawe, że nie jest tak z gwarancjami w kilku przypadkach krótsza jak u konkurencji :D . Mimo to ten sklep i tak nie jest zły :D , ale nie jest rewelacyjny. ja polecam: www.dgm.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Mam takie same zdanie jak ty Uzurpator za te pieniadze wybrał bym to samo :) a monitor za 640 spokojnie kupi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ma to być gwaizdkowy prezent dla mojego qzyna .... będzie to jego dziewiczy rejs w świat komputeruff ;-) ... Doradzcie mi plizz ... bo pustka w głowie ... Monitor 17", Duron , SDRamy :roll: , zależy mi na np. Radeonku 9000 (ale pewnie sie nie uda)... i qrde niestety to coś musi być kupione w jednym sklepie ... bo ciotka chce na jakieś raty qrna .. koledzy z Poznania niech mi pomogą ;-) ... wkońcu znają miejscowe realia sklepowe. I wiecie zeby nie mieli zażaleń ... zeby to nie było mega <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ... a już wogóle byłby bajer jakby tam drukare wcisnąć. P.S. Co myślycie o tej płytce - AsRock (ASUS OEM) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5014. Będe bardzo wdzięczny za pomoc. Durek 1.1 - 150 zł Ventylator - 40 zł ECS K7VTA - 250 zł 256 DDR 266 - 300 zł Radzio 9k - 400 HDD 40 GB 7200 - 350 zł Buda - 130 Cdrom - 150 fdd - 40 Klawa + mycha - 50 zostaje 640 na monitor - tania 17" się znajdzie, a i nawet axp 2400 pójdzie z czasem dołożyć. konfig spoko mam tylko jedno ale czy ten duron nie będzie za słaby. noi ale jak za tą kase to nawet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrzozA1 Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Bede trzymal strone Plumpiego ceny niskie chyba najnizsze w POznaniu takze polecam wlasnie proabit :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 eee :? ....... A czy przez ten monitorek za 640zł oczu 8O niestraci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 eee :? ....... A czy przez ten monitorek za 640zł oczu 8O niestraci? Nie martw się - tanie monitory nie mają problemów z promieniowaniem, ale z geometrią obrazu - ale do grania czy windozy błędy konwergencji czy geometrii nie mają znaczenia. Zresztą na monitorach gorszych od tych dzisiejszych tanich 17" dziesięc lat temu CAD uskuteczniano... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 jedyny razsadny sklep w poznaniu to własnie DGM dostaniesz wszystko na miejscu, obsługa tez jest fachowa, ceny jak wszedzie ale za to serwis maja swietny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma zadnych problemow z serwisem tak jak np w komputroniku dzie tam klijenta maja za przeproszeniem w [gluteus maximus] ( oddałem proca i czekałem na niego 2 miechy!!!!!!!!!!!). A co do probajta to nie maja wcale takich niskich cen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Wymyśliem dzisiaj coś takiego :) Procesor: AMD DURON 1200Mhz (Morgan) BOX [209zł] Płyta główna: AsRock (Asus OEM) K7VT2 Via KT266A (2xDDR266, 2xSDR,LAN, SOUND, ATA133, USB2.0) [299zł] lub SHUTTLE DOT-AK32A KT266A (2xDDR266, 2xSDR, SOUND, ATA100) [289zł] Pamięć: DIMM 256 SDRAM PC-133 Firmowe [154zł] HDD: Seagate Barracuda IV 60 GB (3 lata gwarancji) [508zł] FDD: Jakieś tam [45zł] CD-ROM: LG 52X Bulk [106zł] Karta grafiki: RadeonTM 9000 64MB DDR + TV-OUT [345zł] Monitor: 17" LG StudioWorks 773E TCO'99 [619zł] Głośniki: MediaTech MT-300 100W [32zł] Obudowa: jakaś z zasiłka 300W [150zł] Klawiatura: Tracer TRK-21MTS Multimedialna [36zł] Mysz: A4Tech SWW-35 [19zł] Ceny z komputronika ... razem 2522 zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Wydaje mi się żeby wziąć dvd zamiast cd roma i ddr zamiast sdramów.... Morze wyjdze troche wiecej ale sdramamy to jush przerzytek a dvd sie przyda :) i morze dysk hdd troche mniejszy bo po co jej 60 co ona tam bendzie trzymac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Wydaje mi się żeby wziąć dvd zamiast cd roma i ddr zamiast sdramów.... Morze wyjdze troche wiecej ale sdramamy to jush przerzytek a dvd sie przyda :) i morze dysk hdd troche mniejszy bo po co jej 60 co ona tam bendzie trzymac?? bardzo popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 no dobra ... ale ilość sianka jest jaka jest i raczej sie tego nie naciągnie ... a co do dysku to ta 60 GB jest o niecałe 10zł droższa od 40Gb więc chyba warto kurna :). Może wyciąnie sie jeszcze jakieś 100zł ... to wtedy będzie DVD ... ale na DDRy to już raczej nie starczy ... może potem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Wymyśliem dzisiaj coś takiego :) HDD: Seagate Barracuda IV 60 GB (3 lata gwarancji) [508zł] - DROOOOOOGO - kup mu jakiegoś maxtora 40 gb - lecą po 350-370 pln a za różnicę dokup ddram. Poza tym spoko kofig. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Dobra ... powiedzmy że wezme tego MAXTORA ... i DDRy ... ale wtedy po co brac płyte SDR + DDR ... i znowu problem jaką płyte za 300 zł ... żeby nie było ŻADNYCH bezsensownych zwisuff !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 ekhm :) trzeba sie zdecydowac...raz napewniaka nie brac dysku 60 gb jak cos 40 lub 80 bo 60 sa 1 talerzowe o zwiekszonej gestosci zapisu i niestety bardzo czesto wolniejsze od swoich braciu :( co do pamieci to nie ma sensu plyta ddr+sdr bo obojetne jakie pamiatki wsadzisz i tak nie bedzie max wydajnosci...jesli natomiast brac DDR to juz tylko 2700 zeby sie dalo w przyszlosci opchnac. Mozna pokombinowac inaczej...dac mniej ramu 128 co w sumei wystarcza do wiekszosci rzeczy a plyte walnac na via333 i miec swiety spokoj :) potem wraz z obnizka ddrow lub przyplywek kasy dolozyc ddrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Dobra ... powiedzmy że wezme tego MAXTORA ... i DDRy ... ale wtedy po co brac płyte SDR + DDR ... i znowu problem jaką płyte za 300 zł ... żeby nie było ŻADNYCH bezsensownych zwisuff !!! bierzesz taką płytę jaka ci pasuje / na jaką cię stać. Płytkę sdr/ddr będzie łatwo sprzedać za 1.5 roku. Za sdram wtedy dostaniesz może 30 pln. Poza tym za te 150 pln z dysku możesz mu kupić np axp 1700+ i sdr lub gf3ti500 i sdr. Jeżeli kupisz teraz ddr to za 1.5 roku dajesz komuś z zapałkami tego durka i kupujesz za grosze axp 2400+ bez problemów z ramem. w każdą stronę lepiej kupić mniejszy dysk i coś innego niż tę barakudę. Mam plytę taką jaką mam i jakoś nie mam żadnych bezsebsownych zwisów, a nie spodziewaj się, że płyta solteka za 280 pln będzie lepsza od płyty ECS. Low end to low end. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 za godzinke jade do Ciotki obgadać wszystko co i jak .... będę ją dusił o jeszcze 300 zł (mimo że to nie dla mnie sprzęt) ... i jak sie uda to wezme mu MSI KT3 ULTRA 2 i 256 DDRuff i wyjaśnie jej że to będzie bardziej "przyszłościowy" zakup ... płyta z KT333 obsłuży wkońcu proca z magistralką 166 ... czyli 2600+ wzwyż :) .. ale ta Barakuda mnie korci ... mimo że droga (40 GB 500 zł) to ma te 3 lata gwarancji , a nie sądze zeby zmienili dysk wczęsniej niż za 2 latka ... i ewentualnie jak padnie to dostaną jakąś z 80 GB pewnie :). Ehh jak wróce od ciotki to zobaczymy ... wydaje mi sie, ze skoro chce sie dać 2500 to te 300 zł to nie aż tak dużo ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Dobra byłem u ciotki ... suma uległa powiększeniu do 3000 zł :):) ... co tera polecacie ? .. MSI KT3 Ultra 2 ... 256 DDR .. DVD ... i chyba nadal ta Barakuda ... wypowiedzcie sie .. Zmienie temat topika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Dobra byłem u ciotki ... suma uległa powiększeniu do 3000 zł :):) ... co tera polecacie ? .. MSI KT3 Ultra 2 ... 256 DDR .. DVD ... i chyba nadal ta Barakuda ... wypowiedzcie sie .. Zmienie temat topika To moze do tego jeszcze Athlonaxp 1600:) nie duzo drozszy od durona 1.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Dobra byłem u ciotki ... suma uległa powiększeniu do 3000 zł :):) ... co tera polecacie ? .. MSI KT3 Ultra 2 ... 256 DDR .. DVD ... i chyba nadal ta Barakuda ... wypowiedzcie sie .. Zmienie temat topika Powiedz mi tylko jedno - czemu się tak uparłeś na tę barakudę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Hej, spedzilem chwilke na analizowaniu tego configa i cennikow komputroniku i dolaczam sie do dyskusji 8) . Po pierwsze moim zdaniem dvd to jednak zbedny luksus. To mozna zawsze dokupic jak pojawi sie cisnienie. Drugim zbednym luksusem jest ten barrak (jak podpowiadaja koledzy). Pomysl ten barrak to nawet jest co najmniej banka za duzo, bo ta kasa przyda sie na wazniejsze rzeczy: Zdecydowanie bralbym (markowe) ddry (jak zalezy ci na stabilnosci) cena okolo 320-400, zalezy czy chcesz 266 czy 333. Do tego plyte bralbym na KT333! Cena pod 400 zeta, czy to soltek shuttle, czy msi, niewazne ale bralbym KT333. CPU 1200 Morgan 209 Mobo KT333 395 RAM 256 333 Major (firmowa) 322 HDD Maxtor 40 7200 6E040L0 429 FDD Jakis 45 CDROM LG 108 GPU R9000 345 Monitor 17 LG Studioworks 619 Glosniki 32 Obudowa zasilka 300 150 Klawiatura 36 Mysz 19 Suma 2709 Czyli zostalo by kolo 300 zeta buforu. Na celowniku raczej proc i monitor.... Poza tym chyba mozna by wyciagnac od nich procent albo dwa rabatu. Ja bym wciagnal wtedy ten monitor: 17'' CTX EX710F ExtraFlat. Nie dlatego ze jest extra flat tylko dlatego ze ma odswiezanie 97hz a nie 72, gosciu przez mikolaja oczy straci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 M79: Podpisuje się obiema rencami pod tym konfigiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Wydaje mi się żeby wziąć dvd zamiast cd roma i ddr zamiast sdramów.... Morze wyjdze troche wiecej ale sdramamy to jush przerzytek eeee lepiej jednak kupic 2x wiecej sdramu niz DDR - zwlaszcza do durnia no i floppy jakby zbedny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Dobra i co wy na to : AMD XP 1700+ BOX [349] MSI KT3 ULTRA 2 BOX [392] 256 MB DDR 333 Major [377] MAXTOR DiamondMax +8 40GB [429] FDD [45] CD-ROM LG X52 Bulk [106] RADEON 9000 Gigabyte Maya 64MB +TV BOX [379] Obudowa [150] Głosniki [32] klawa [36] Mysz [19] Monitor CTX ExtraFlat EX700F [729] Listwa EVER [29] ceny Komputronik :roll: Razem : 3068 ... czyli jakiś rabacik (ewentualnie niższe ceny gdzieś) i wychodzi równe 3000 zł :) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Sprawdziłem w DGM :) ... zeszłem w dól o 150 zł :).... rewela :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ostatni konfig wyglada wiele lepiej od pierwszego :) Caly czas namawiam na ctx 710! To by bylo 240zl wiecej. Chodzi o odswiezanie: 72kHz a 97kHz to kolosalna roznica, a w monitor gapisz sie caly czas. Moze by tak zejsc do xp1600, plus mowisz ze w dgm da sie zaoszczedzic 150 i by jakos styklo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Z tym monitorkiem to jeszcze obadamy. Mam może głupie pytanie ... ale czy dla osoby początkującej w świecie komputeruff mogę bez obaw wziąć tego RADEONA ... nic sie nie wypluwa ... starsze gierki działają ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...